UNDER 15 MIN | Enkel

Mango med kvarg och kokostopping

Vem älskar inte mango? Den söta frukten som innehåller både vitaminer och fibrer blir ett smarrigt mellanmål tillsammans med syrlig kvarg. Toppa med lite lönnsirap, kokoschips och rostade pumpakärnor för extra krisp och smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär mangon i mindre bitar, lägg dem i skålar eller glas.
  2. Klicka på kvargen och ringla över lönnsirapen.
  3. Rosta pumpakärnorna i torr panna, låt svalna.
  4. Strö över pumpakärnor och kokoschips.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 hel mango
  • 2 dl kvarg (0,2 %)
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 msk pumpakärnor
  • 1/2 dl kokoschips

Näringsvärde
Per portion

Energi 642 kJ / 151 kCal