Spenatsallad med rödbetor, karamelliserade fikon och hasselnötter

Betyg 4.4 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Spenatsallad med rödbetor, karamelliserade fikon och hasselnötter

Babyspenat är en bra bas i en matig och hälsosam sallad, dessutom enkelt att kombinera med andra grönsaker. Här låter vi färska fikon karamelliseras i pannan med lite lönnsirap och blandar i klyftade rödbetor, smulad fetaost och rostade hasselnötter. En riktig höjdarkombo som toppas med en pigg dressing.

Spenatsallad med rödbetor, karamelliserade fikon och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner

Spenatsallad

65 g babyspenat
4 färska fikon
1 msk lönnsirap eller honung
500 g förkokta rödbetor
1 dl rostade skalade hasselnötter
1/2 dl smulad fetaost
1/2 dl granatäppelkärnor

Dressing

1/2 msk lönnsirap
1 msk citronsaft
1/2 tsk finriven färsk ingefära
2 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1352 KJ / 323 kCal
Fett20 g
Salt0.47 g
Kolhydrater27 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Mangoglass med granatäpplesprinkles
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Mango med kvarg och kokostopping
    Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Zucchinifritters med fetaost
    Betyg 4.7 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nudelwok med kyckling- och cosmopolitan
    Betyg 3.7 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostade morötter med fröströssel
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad