Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spenatsallad med ädelost och tranbär

Njut av en ljuvligt färgrik sallad med babyspenat, champinjoner, smulad ädelost, torkade tranbär och rostade hasselnötter. Slå över en balsamvinäger och du är i hamn. En fräsch sallad som passar till allt grillat.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta mandelflagorna i en torr och het stekpanna tills de får lite färg.
  2. Ansa och skär champinjonerna i tunna skivor. 
  3. Blanda champinjoner, smulad ädelost, tranbär, olja och crèma di balsamico i en bunke. Krydda med salt och peppar. 
  4. Lägg upp babyspenaten på ett fat och fördela blandningen över. Toppa med mandeln och ringla över lite mer balsamico.

 

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 msk flagad mandel
  • 250 g champinjoner
  • 140 g ädelost
  • 1 dl torkade tranbär
  • 3/4 dl olivolja
  • 2 msk crema di balsamico samt till servering
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 påsar babyspenat (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 927 kJ / 222 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB