Spenatpasta med tomatsås och karrébacon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Spenatpasta med tomatsås och karrébacon

Dåligt med tid? Då passar denna härliga spenatpasta med tomatsås och karrébacon perfekt som middag, eftersom den både går snabbt att tillaga och smakar ljuvligt! Serveras med fräsch tomat- och rödlökssallad i olja och vinäger.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Tomatsås: Skala och finhacka vitlöken. Skär baconet i strimlor. Stek vitlök och bacon ca 3 minuter i oljan i en stor stekpanna. Tillsätt tomaterna och koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner hälften av ricottan och all spenat.
  3. Sallad: Skär tomaterna i mindre bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Blanda tomater och lök i en skål. Häll på en dressing av olja, vinäger, salt och peppar.
  4. Servera pastan med resten av ricottan, tomatsåsen och salladen.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: byt ut ricottan mot laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Tips

Kockknepet: Skär ett kryss i tomatskalet och doppa dem i kokande vatten. Kyl och dra sedan skalet av tomaterna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner pasta (gärna rigatoni)
Tomatsås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 280 g karré bacon
  • 1 tsk olja
  • 500 g krossade tomater
  • 500 g krossade tomater (med chili)
  • salt och peppar
  • 250 g ricottaost
  • 65 g färsk babyspenat
Sallad och dressing
  • 5 kvisttomater
  • 1 rödlök
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk balsamvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3067 kJ / 724 kCal