Spenatpasta med tomatsås och karrébacon
Dåligt med tid? Då passar denna härliga spenatpasta med tomatsås och karrébacon perfekt som middag, eftersom den både går snabbt att tillaga och smakar ljuvligt! Serveras med fräsch tomat- och rödlökssallad i olja och vinäger.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2013
Ingredienser
4 portioner
4 portioner pasta (gärna rigatoni)
Tomatsås
2 vitlöksklyftor
280 g karré bacon
1 tsk olja
500 g krossade tomater
500 g krossade tomater (med chili)
salt och peppar
250 g ricottaost
65 g färsk babyspenat
Sallad och dressing
5 kvisttomater
1 rödlök
1/2 msk olivolja
1/2 msk balsamvinäger
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: byt ut ricottan mot laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Kockknepet: Skär ett kryss i tomatskalet och doppa dem i kokande vatten. Kyl och dra sedan skalet av tomaterna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3067 KJ / 724 kCal
Fett31.3 g
Kolhydrater67.3 g
Protein38 g
Kommentarer
Saknar recept med fryst hackad spenat & baconsås. Skulle aldrig köpa baby spenat eller bladspenat, den är för dyr.
Susanne
2024-02-15Inte så förtjust i denna rätt, alldeles för mycket tomatsås och för lite kött. Köttsmaken kändes inte över huvud taget.
Eva
2013-01-28