Grillad levain med örtricotta, tomat och jordgubbar

22
8
Grillad levain med örtricotta, tomat och jordgubbar

Bjud på sommarens godaste tillbehör eller förrätt. Servera örtricotta med smak av basilika på krispigt grillat levainbröd, alltså surdegsbröd, toppat med en enkel sallad på tomat och jordgubbar. Ljuvliga smaker i en salig blandning!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Grillad levain med örtricotta, tomat och jordgubbar

Ingredienser

4-6

Örtricotta

250 g ricottaost
2 dl hackad basilika (+ ev extra till garnering)
2 tsk honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar
250 g små kvisttomater
250 g färska jordgubbar
1 msk olivolja (+ extra till pensling)
2 tsk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm peppar
4 skivor ljust levainbröd

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri ricotta eller annan laktosfri färskost.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 port.

Gör så här

Tips

Det går bra att använda naturell färskost istället för ricotta.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Kristina

2021-08-13

Väldigt gott!

Anna nathalie

2021-06-25

Jättegott! Helt klart nya go-to förrätten. Väldigt enkelt att göra också vilket är ett plus!

Pernilla

2020-07-11

Kan man förbereda röran ?

Redaktionen ICAse

2020-07-13

Hej Pernilla! Ja, det går bra att göra röran tex dagen innan. Se till att förvara den lufttät i kylskåpet så smakar det gott även dagen efter. Hoppas att du gillar det! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1167 KJ / 279 kCal
Fett 10 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 33 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden