UNDER 30 MIN | Enkel

Grillad levain med örtricotta, tomat och jordgubbar

Bjud på sommarens godaste tillbehör eller förrätt. Servera örtricotta med smak av basilika på krispigt grillat levainbröd, alltså surdegsbröd, toppat med en enkel sallad på tomat och jordgubbar. Ljuvliga smaker i en salig blandning!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Örtricotta: Blanda ricotta med basilika, honung, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  2. Skär tomater och jordgubbar i mindre bitar. Blanda med 1 msk olja, vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  3. Pensla brödet med olja och grilla på båda sidor. Bred på örtricottan och toppa med tomat- och jordgubbssalladen och gärna lite extra basilikablad.

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri ricotta eller annan laktosfri färskost.

Tips

Det går bra att använda naturell färskost istället för ricotta.

Ingredienser

Portioner: 4-6
Örtricotta
  • 250 g ricottaost
  • 2 dl hackad basilika (+ ev extra till garnering)
  • 2 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 250 g små kvisttomater
  • 250 g färska jordgubbar
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 4 skivor ljust levainbröd
  • 1 msk olivolja (+ extra till pensling)
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar