Grillad levain med örtricotta, tomat och jordgubbar
Bjud på sommarens godaste tillbehör eller förrätt. Servera örtricotta med smak av basilika på krispigt grillat levainbröd, alltså surdegsbröd, toppat med en enkel sallad på tomat och jordgubbar. Ljuvliga smaker i en salig blandning!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020
Ingredienser
4-6 portioner
Örtricotta
250 g ricottaost
2 dl hackad basilika (+ ev extra till garnering)
2 tsk honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar
250 g små kvisttomater
250 g färska jordgubbar
1 msk olivolja (+ extra till pensling)
2 tsk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm peppar
4 skivor ljust levainbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 port.
Energi1167 KJ / 279 kCal
Fett10 g
Salt2.5 g
Kolhydrater33 g
Protein12 g
Kommentarer
Väldigt gott och enkelt att göra. Har även hoppat över jordgubbar när vi bjudit på detta utanför jordgubbssäsongen samt rostat brödet i brödrosten. Delade då brödet i trekanter för trevlig utseende!
Eva
2023-03-29Väldigt gott!
Kristina
2021-08-13Jättegott! Helt klart nya go-to förrätten. Väldigt enkelt att göra också vilket är ett plus!
Anna nathalie
2021-06-25