Grillad levain med örtricotta, tomat och jordgubbar

Bjud på sommarens godaste tillbehör eller förrätt. Servera örtricotta med smak av basilika på krispigt grillat levainbröd, alltså surdegsbröd, toppat med en enkel sallad på tomat och jordgubbar. Ljuvliga smaker i en salig blandning!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Ingredienser
4-6 portioner
Örtricotta
250 g ricottaost
2 dl hackad basilika (+ ev extra till garnering)
2 tsk honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar
250 g små kvisttomater
250 g färska jordgubbar
1 msk olivolja (+ extra till pensling)
2 tsk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm peppar
4 skivor ljust levainbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 port.
Energi1167 KJ / 279 kCal
Fett10 g
Salt2.5 g
Kolhydrater33 g
Protein12 g
Kommentarer
10 stAlltså detta är verkligen sommarens bästa förrätt. Mums!
Moa
Väldigt gott och enkelt att göra. Har även hoppat över jordgubbar när vi bjudit på detta utanför jordgubbssäsongen samt rostat brödet i brödrosten. Delade då brödet i trekanter för trevlig utseende!
Eva
Väldigt gott!
Kristina
Jättegott! Helt klart nya go-to förrätten. Väldigt enkelt att göra också vilket är ett plus!
Anna nathalie
Kan man förbereda röran ?
Pernilla
Hej Pernilla! Ja, det går bra att göra röran tex dagen innan. Se till att förvara den lufttät i kylskåpet så smakar det gott även dagen efter. Hoppas att du gillar det! Hälsningar Elina
ICA-köket
Hej jag.
Robert
Fantastiskt gott. Kommer att göra igen till fikat på midsommarafton ☀️😊
Mari
Hej Mari! Vad kul att höra och tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina
ICA-köket
Verkligen fantastiskt goda!
Anna
Fantastiskt goda smaker! Kommer definitivt göras fler gånger.
Mari
Supergott!
Emma