Italiensk pastagratäng med ricotta och spenat
Du får en fläkt av Italien med denna italienska pastagratäng med ricotta och spenat. Gratinera röran av god bacon och spenat i tomatsås, smakliga fyllda pastakuddar och mosad, len mjukost. Servera till den fräscha salladen och en klick solrospesto.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2011
Ingredienser
4 portioner
2 paket skinkfylld färsk pasta (à 250 g)
1/2 ask ricottaost (à 250 g)
1 1/2 dl riven ost
Tomatsås
2 vitlöksklyftor
1/2 paket bacon (à 140 g)
2 burkar krossade tomater
2 dl vatten
250 g fryst, tinad bladspenat
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sallad och dressing
1/2 isbergssallad
2 kvisttomater
1 kruka basilika
3/4 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
För alla
Innehåller gluten.
Gör äggfri: välj äggfri pasta, känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt fylld pasta mot färska lasagneplattor, uteslut ricottan och varva dem med tomatsåsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här tyckte jag saknade smak. Väldigt tråkig maträtt som jag inte kommer att laga igen.
Cathrin
2022-05-04God och enkel.
Lena
2021-03-10Supergod! Hade broccoli i istället för spenat då vår son är under 1 år, och han älskade den också.
Rebecca
2014-12-10