Spenatpasta med linser och zucchini

En krämig pastarätt som du lagar på ett kick. Mättande vegopasta med crème fraiche, gröna linser, salladslök, zucchini och färsk spenat. Krydda upp efter egen smak med chiliflakes och timjan. Servera genast varm och god!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2025

Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 zucchini (ca 300 g)
1/2 msk olja
2 krm chiliflakes
1/2 tsk torkad timjan
salt
peppar
4 port pasta (gärna gnocchi)
200 g färsk spenat
1 förp pastasås , basilika (à 390 g)
1 dl pastavatten
2 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2508 KJ / 598 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater67 g
Protein16 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stSuper, pressade i 2 st vitlökar och en matsked sambal… mums 😜
Mats
God, men kräver rejält med kryddor, mer än receptet säger, och gärna någon syra (ett par msk pressad citron hade jag i) för att balansera tomaten. En nypa socker skadar inte (lyfter smakerna) och pastavattnet behövs knappt.
Karin
Gott!
Anna