Krämig spaghetti med röda linser och rostad mandel
En lakto-vegetarisk pastarätt med en krämig sås gjord på röda linser, grädde och tomater. Hackad rostad mandel tillför krisp och gör rätten komplett!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti (4 port motsvarar ca 350 g)
1/3 sats färdig tomatsallad med rostade tomater (se länk i steg 2)
4 dl vatten
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl torkade röda linser
1 tsk salt
ev 1 msk sambal oelek
1 dl mandel
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott, bra att göra tomatsalladen i förväg det sparar tid
Åsa
2023-03-23Och grädden kan enkelt bytas mot havregrädde.
Inga
2019-04-02Gott! Och mer klimatsmart om mandeln byts ut mot sesamfrön som får mandelsmak när de rostats i torr stekpanna.
Inga
2019-04-02