UNDER 45 MIN | Medel

Spenatpasta med champinjonsallad

Låt oss presentera följande kombination: spenat, grana padana och champinjoner. Av de får du en härlig, krämig spenatpasta med en champinjonsallad till. Som pricken på i:et toppar du rätten med pinjenötter innan servering. Smaklig pasta önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en torr stekpanna.
  2. Sätt på en kastrull med vatten till pastan och bönorna.
  3. Spenatsås: Skala lök och vitlök. Skiva löken och riv vitlöken. 
  4. Fräs lök och vitlök mjuk i oljan i en stekpanna. Rör i spenaten lite i taget och låt den fräsa med tills den mjuknat. Häll på grädde och mjölk och koka upp under omrörning.  
  5. Champinjonsallad: Ansa och skiva svampen tunt. Skala och skiva löken. Hacka persiljan. Blanda svamp och lök med vinäger och olivolja. Vänd ner persilja och krydda med salt och peppar.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka bönorna tillsammans med pastan när det återstår ca 4 minuter av koktiden.
  7. Spenatsås: Smula ner osten i spenatsåsen. Smaka av med salt och peppar. 
  8. Servera pastan och bönorna med spenatsås, pinjenötter, champinjonsallad och mâchesallad.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt grana padano mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Osten kan innehålla löpe.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl pinjenötter
Spenatsås
  • 1/2 silverlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 200 g färsk spenat
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 100 g grana padanoflarn
Champinjonsallad
  • 250 g färska champinjoner
  • 1/2 silverlök
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 port pasta (gärna pappardelle)
  • 150 g haricots verts
  • 65 g mâchesallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2610 kJ / 624 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept