Låt oss presentera följande kombination: spenat, grana padana och champinjoner. Av de får du en härlig, krämig spenatpasta med en champinjonsallad till. Som pricken på i:et toppar du rätten med pinjenötter innan servering. Smaklig pasta önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt grana padano mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Osten kan innehålla löpe.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Från livsmedelsverket: "Normal konsumtion av champinjoner anses däremot innebära mycket liten risk. Som normal konsumtion kan medelintaget av champinjoner i Sverige användas - mellan 2 och 2,5 kilo per person och år. Denna mängd motsvarar ett par hekto per månad." Dvs ca 200 g om man räknar på 2,5 kg/år för att det ska uppskattas som mycket låg risk. Enbart detta recept innehåller 250 g champinjoner. Dessutom rå. Ni vet inte hur mkt champinjoner konsumenten äter de andra dagarna, och nu får de också veta att det är lugnt att äta råa champinjoner om de ens är informerade om rekommendationerna, annars hade inte ICA haft det receptet i sina matkassar ju. Sannolikt är det många som inte ens har en susning och bara lagar på samtidigt som de kanske med råge överskrider den rekommenderade mängden utan att ens veta. Det är helt enkelt väldigt onödigt att ha ett recept med just det och i den mängden i sina matkassar, oavsett företag.
Gabriella
2021-01-20Ang min kommentar nedan: Jag syftade på det faktumet att man inte bör äta råa champinjoner.
Gabriella
2021-01-12Hej Gabriella! Tack för förtydligandet! Att äta mycket champinjoner regelbundet och under en lång tid kan innebära en förhöjd risk för hälsan men en normal konsumtion av champinjoner bedöms inte som farligt för hälsan. Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-01-19Uppskattad av hela familjen
Anna
2021-01-11