Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chorizo med rostad paprikapasta

En enkel men tilltalande pastarätt med mycket smak från kryddig chorizokorv, grillad paprika, lök, oliver, pumpakärnor och basilika. Chorizo med rostad paprikapasta tillagas på under 30 minuter och passar utmärkt till lunch eller middag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Låt paprikorna rinna av och spara lagen.
  3. Skala och skiva löken och strimla paprikorna.
  4. Blanda hälften av paprikan med lök och sallad.
  5. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs resten av paprikan. Mixa den med pumpakärnorna och basilikabladen till en kräm, späd med paprikalagen.
  6. Stek korven i en stekpanna.
  7. Blanda pastan med paprikakrämen och servera till korven och salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna mezze maniche)
  • 530 g grillad paprika
  • 1 silverlök
  • 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl pumpafrön
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 dl lag från paprikorna
  • 600 g färsk chorizo
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3409 kJ / 816 kCal