Spenatpannkakor med tomat- och paprikasallad
Pannkakor med spenat och rivna morötter blir både härligt gröna i färgen och mättar bättre! En matigare variant av de klassiska pannkakorna helt enkelt. Här äts dem tillsammans med en sallad gjord på bland annat soltorkade tomater, paprika och bönor. Testa om du vill ta pannkakstorsdagen till en ny nivå!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2021
Ingredienser
4 portioner
Pannkakor
5 dl växtbaserad mjölkdryck
4 ägg
65 g babyspenat
3 dl kikärtsmjöl
1/2 tsk salt
2 finrivna morötter
2 msk rapsolja
Sallad
200 g strimlade soltorkade tomater
1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
1 röd paprika
1/2 msk rödvinsvinäger
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2129 KJ / 509 kCal
Fett17 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Svåra att steka så det blev spenat plättar istället. Vi la till creme fraiche med vitlök och parmensan. Bönröran var god.
Yvonne
2021-05-18Pannkakorna smakade nästan ingenting.
Maria
2021-05-14Det här är nog något av det äckligaste jag någonsin ätit. Är inte ens värd en stjärna.
Désirée
2021-05-14