Potatisplättar med olivröra och tomatsallad

4
1
Potatisplättar med olivröra och tomatsallad

Fantastiska potatisplättar med delikat olivröra och tilltalande tomatsallad är en rätt som passar hela familjen. Plättarna steks gyllenbruna i lite matfett och är ett perfekt alternativ till vanliga pannkakor. Ett recept att bli glad över!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2013

Potatisplättar med olivröra och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
2 dl vetemjöl
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
2 ägg
salt och peppar
2 msk smör eller margarin
1 dl kärnfria svarta oliver
4 soltorkad tomat
250 g cottage cheese
4 tomater
1 rödlök
1/2 påse (à 125 g) medelhavsmix

För alla

Rätten innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och cottage cheese utan laktos.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Joanna

2019-11-25

Hur blir det med exempelvis havremjölk istället?

Redaktionen ICAse

2019-11-26

Hej Joanna! Vi har inte provlagat med havredryck men det bör fungera. Kan ev behöva något mer fett när du steker. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2239 KJ / 536 kCal
Fett 16.1 g
Kolhydrater 70 g
Protein 22.6 g
Läs mer om näringsvärden