Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatisplättar med olivröra och tomatsallad

Fantastiska potatisplättar med delikat olivröra och tilltalande tomatsallad är en rätt som passar hela familjen. Plättarna steks gyllenbruna i lite matfett och är ett perfekt alternativ till vanliga pannkakor. Ett recept att bli glad över!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Lägg potatisen i en matberedare.
  2. Vispa samman mjöl och mjölk till en jämn smet. Vispa i äggen och tillsätt 1 tsk salt och 1 krm peppar (för 4 port). Häll blandningen över potatisen och mixa den slät.
  3. Stek plättar (gärna i teflonbelagd panna, ca 10 cm i diameter) i matfettet tills de är gyllenbruna på båda sidor.
  4. Hacka oliverna och strimla de soltorkade tomaterna. Blanda det med cottage cheese och smaka av med salt och peppar.
  5. Skär tomaterna i tunna skivor.
  6. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda löken med tomaterna och medelhavsmixen.
  7. Servera plättarna med olivröra och tomatsalladen.

För alla

Rätten innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och cottage cheese utan laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 2 ägg
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 dl kärnfria svarta oliver
  • 4 soltorkad tomat
  • 250 g cottage cheese
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1/2 påse (à 125 g) medelhavsmix
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2239 kJ / 536 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer