Spenatpannkaka med örtröra

Den här fina gröna pannkakan är boostad med både spenat och riven morot. Gott och näringsrikt med cottage cheese och pesto på toppen. Se till att röra om lite i smeten mellan varje pannkaka.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi964 KJ / 230 kCal
Fett11 g
Salt1.32 g
Kolhydrater20 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
6 stGjorde våfflor istället för pannkakor, för enkelhetens skull. 100g fryst ekologisk bladspenat istället för 65g färsk annars samma recept. Det blev bra, om de görs väldigt tjocka så smakar de en aning spenat, annars märks spenaten inte alls annat än till färgen. Nästa gång jag gör något liknande ska jag prova med ännu mer spenat i smeten. "Örtröran" däremot var inte alls god. Vi brukar gilla pesto i matlagning men det här var inte alls gott. Om man inte brukar gå och käka pesto med sked direkt ur burken kommer man nog inte gilla detta...
Sigmund
Överraskande goda. Det smakade inte mycket av spenat men pannkakorna fick en härligt grön färg. Nästa gång dubblar jag satsen för det blev inte så många pannkakor. Rekommenderas.
Johanna
Bytte ut vetemjölet till 50g majsmjöl, 50g glutenfritt havremjöl och en halv tsk fiberhusk för att göra dom glutenfria. Brukar äta med keso och lingonsylt, favoritlunch!
Misha
Gott!!
Mia
so fint so got alla recept.
Rita
Smakade inte så dumt, väldigt likt vanliga pannkakor faktiskt trots hög andel grönsaker. Toppen för barn! Dock två problem med recept: 1. väldigt svårt att mixa så mycket spenat med stavmixer och lite vätska. 2. Smeten blev helt för tjock för att steka som pannkaka, fick addera 1dl mjölk och 1 ägg för att den skulle flyta ut i pannan överhuvudtaget.
Mika