Spenatpaj med pecannötter och kålsallad
Nötter i mat är inte bara gott, utan det ger även ett härligt konsistensbryt i tuggorna! Den färdiga pajdegen viks över formen, och fylls sedan med allt från lök, spenat, nötter, fikon och äggstanning. Medan den tillagas i ugnen svänger du enkelt ihop en rödkålssallad smaksatt med lite apelsin. Gott tycker vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021
Ingredienser
4 portioner
250 g färsk pajdeg
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1/2 msk rapsolja
200 g färsk spenat
100 g pecannötter
6 torkade fikon
2 ägg
2 cooking fraiche
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk timjan
1 apelsin
400 g strimlad rödkål
1/2 msk rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2979 KJ / 712 kCal
Fett42 g
Salt2 g
Kolhydrater59 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
God. Men beskrivning hur man ska tillaga maten är under all kritik.
Ted
2021-12-20Hej Ted! Tack för din feedback och ber om ursäkt för vår miss. Nu har vi kompletterat med hur man ska göra med löken. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-12-28