Spenatpaj med pecannötter och kålsallad

3
1 Klimatsmart
Spenatpaj med pecannötter och kålsallad

Nötter i mat är inte bara gott, utan det ger även ett härligt konsistensbryt i tuggorna! Den färdiga pajdegen viks över formen, och fylls sedan med allt från lök, spenat, nötter, fikon och äggstanning. Medan den tillagas i ugnen svänger du enkelt ihop en rödkålssallad smaksatt med lite apelsin. Gott tycker vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021

Spenatpaj med pecannötter och kålsallad

Ingredienser

4 portioner
250 g färsk pajdeg
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1/2 msk rapsolja
200 g färsk spenat
100 g pecannötter
6 torkade fikon
2 ägg
2 cooking fraiche
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk timjan
1 apelsin
400 g strimlad rödkål
1/2 msk rapsolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.

Gör så här

Tips

Riv lite av apelsinskalet och smaksätt salladen med.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Ted

2021-12-20

God. Men beskrivning hur man ska tillaga maten är under all kritik.

Redaktionen ICAse

2021-12-28

Hej Ted! Tack för din feedback och ber om ursäkt för vår miss. Nu har vi kompletterat med hur man ska göra med löken. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2979 KJ / 712 kCal
Fett 42 g
Salt 2 g
Kolhydrater 59 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden