Spenatpaj med pecannötter och kålsallad

3
0 Klimatsmart
Spenatpaj med pecannötter och kålsallad

Nötter i mat är inte bara gott, utan det ger även ett härligt konsistensbryt i tuggorna! Den färdiga pajdegen viks över formen, och fylls sedan med allt från lök, spenat, nötter, fikon och äggstanning. Medan den tillagas i ugnen svänger du enkelt ihop en rödkålssallad smaksatt med lite apelsin. Gott tycker vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020

Spenatpaj med pecannötter och kålsallad

Ingredienser

4 portioner
250 g färsk pajdeg
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1/2 msk rapsolja
200 g färsk spenat
100 g pecannötter
6 torkade fikon
2 ägg
2 cooking fraiche
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk timjan
1 apelsin
400 g strimlad rödkål
1/2 msk rapsolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.

Gör så här

Tips

Riv lite av apelsinskalet och smaksätt salladen med.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2979 KJ / 712 kCal
Fett 42 g
Salt 2 g
Kolhydrater 59 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept