Clementinsallad med avokado och burrata

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Clementinsallad med avokado och burrata

Clementinsalladen är perfekt som en förrätt. Fräscha clementiner blandas med rödkål och krämig avokado. Toppa med knapriga pecannötter och krasse. Servera gärna salladen med surdegsbröd.

Clementinsallad med avokado och burrata

Ingredienser

4 portioner
ca 400 g  rödkål
3/4 tsk  salt
4   clementiner
1 dl  naturella pecannötter
2   burrata (à 100 g)
2   avokador
2 msk  rödvinsvinäger
4 msk  olivolja
svartpeppar
1   förp krasse (à 100 g)

Till servering

surdegsbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt burrata till laktosfri mozzarella.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2567 KJ / 613 kCal
Fett44 g
Salt2 g
Kolhydrater32 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Honungsstekt grapefrukt med pecannötter och kvarg
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pikanta pecannötter
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kiwimarmelad med stjärnanis och pecannötter
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rå bananglass med kolarippel och hackade pecannötter
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pecannötpaj med choklad
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pecanpaj
Betyg 2.9 av 5.
184 personer har röstat
Över 60 min att tillaga