Clementinsallad med avokado och burrata
![Clementinsallad med avokado och burrata](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_246270/cf_259/clementinsallad_med_avokado_och_burrata.jpg)
Clementinsalladen är perfekt som en förrätt. Fräscha clementiner blandas med rödkål och krämig avokado. Toppa med knapriga pecannötter och krasse. Servera gärna salladen med surdegsbröd.
![Clementinsallad med avokado och burrata](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_246270/cf_259/clementinsallad_med_avokado_och_burrata.jpg)
Ingredienser
4 portioner
ca 400 g rödkål
3/4 tsk salt
4 clementiner
1 dl naturella pecannötter
2 burrata (à 100 g)
2 avokador
2 msk rödvinsvinäger
4 msk olivolja
svartpeppar
1 förp krasse (à 100 g)
Till servering
surdegsbröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt burrata till laktosfri mozzarella.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2567 KJ / 613 kCal
Fett44 g
Salt2 g
Kolhydrater32 g
Protein18 g
Kommentarer