UNDER 30 MIN | Medel

Bars med nötter och torkad frukt

Bars är godast hemlagade! Den här varianten har en julig smak som påminner om pepparkakor och är fullproppad med nötter, fikon, aprikos och sultanrussin. Servera som mellanmål efter vinterpromenaden eller till Kalle Anka på självaste julafton.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 16 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa fikon, aprikoser, russin och kryddor till en tjock smet i en matberedare. Tillsätt ev. lite vatten om det är för tjock för att mixa. Hacka nötterna och blanda med smeten.
  2. Lägg smeten på bakplåtspapper och forma till en kompakt kaka, ca 10x20 cm (för 16 bitar).
  3. Låt stelna i kylen. 
  4. Vänd kakan i kokosen och skär i bitar. Förvaras i kylskåp.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Ingredienser

Portioner: ca 16 bitar
  • 10 torkade fikon
  • 10 torkade aprikoser
  • 2 dl russin (gärna sultanrussin)
  • 1/2 tsk mald ingefära
  • 1/2 tsk mald kanel
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl pecannötter
  • 1 dl riven kokos

Näringsvärde
Per portion

Energi 576 kJ / 137,8 kCal