Små pekanpajer
Mäktiga små godingar fyllda med kolakräm och pekannötter. Det går också bra att göra pekanpajerna i mindre aluminiumformar, men anpassa på gräddningstiden. Suveränt goda att servera med färska fikon och vaniljglass, eller en klick romgrädde.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
8 små
Pajskal
100 g smält smör
16 digestivekex
2 msk strösocker
1/2 tsk salt
Fyllning
100 g smör
3 dl ljus sirap
1 1/2 dl brun farin
4 ägg
1 tsk salt
3 dl naturella pecannötter
Till servering
färska fikon
glass eller grädde smaksatt med rom
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3441 KJ / 822 kCal
Fett47 g
Salt3 g
Kolhydrater90 g
Protein9 g
Kommentarer