Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fruktsallad med saffransmascarpone

En fräsch fruktsallad som passar perfekt på julens dessertbord. Apelsiner, fikon, äpplen och pecannötter toppas av en mjuk och krämig saffransmascarpone.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fruktsallad: Skala apelsinerna med en kniv. Skär dem i tunna skivor. Blanda apelsinjuicen med honungen.
  2. Skär fikonen och äpplena i skivor. Blanda frukten med apelsin- och honungslagen.
  3. Grovhacka pecannötterna.
  4. Saffransmascarpone: Vispa ihop saffran, florsocker, vaniljsocker och mascarpone till en kräm.
  5. Servera saffransmascarpone till fruktsalladen och pecannötterna.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone till laktosfri smetana eller laktosfri yoghurt alt laktosfri vispad grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot havre-, ris- eller sojabaserad ersättningsprodukt så som yoghurt eller grädde.

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
Fruktsallad
  • 2 apelsiner
  • 1 dl apelsinjuice
  • 1 msk flytande honung
  • 2 färska fikon
  • 2 äpplen
  • 1/2 dl pecannötter
Saffransmascarpone
  • 1/2 g saffran
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 g mascarpone
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1555 kJ / 372 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept