En fräsch fruktsallad som passar perfekt på julens dessertbord. Apelsiner, fikon, äpplen och pecannötter toppas av en mjuk och krämig saffransmascarpone.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone till laktosfri smetana eller laktosfri yoghurt alt laktosfri vispad grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarpone mot havre-, ris- eller sojabaserad ersättningsprodukt så som yoghurt eller grädde.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Sandy
2022-12-27Hej! Hur smakar en sån fruktsallad eftersom jag inte har gjord den för ut jag vill gärna ha ett svar av er som just har gjort den jag hoppas att du förstår vad jag menar
Redaktionen ICAse
2022-12-28Hej Sandy! Det är en fräsch citrussallad med mascarpone (en krämig färskost med mild och neutral smak) som smaksätts med saffran. Som vi skriver så passar den bra som dessert. Hoppas att du gillar den! Hälsningar Elina