Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillade fikon

Mumsiga grillade fikon vars smak fulländas med kombinationen av pecannötter, blåmögelost och skinka. Dessa fikonknyten är en snabblagad förrätt eller ett mingeltilltugg som med fördel serveras tillsammans med en fräsch sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Snitta fikonen utan att göra hål i bottnen. Fördela blåmögelosten och 1 pecannöt i varje fikon. Kläm försiktigt ihop och linda den lufttorkade skinkan runt om. Trä på blötlagda spett.
  2. Grilla ca 2 minuter på varje sida. Ringla över honung, strö på flingsalt.
  3. Servera på salladsbädd. Servera ljumna medan huvudrätten ligger på grillen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 färska fikon
  • 1 bit blåmögelost
  • 4 pecannötter
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • honung
  • flingsalt
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?