Spenatpaj

80
5
Spenatpaj

Vacker och smakrik spenatpaj med en härligt krispig och god botten. Pajen har en ljuvlig fyllning av spenat, vitlök och purjolök och tillsammans med den krämiga äggblandningen blir det en härligt god paj.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Spenatpaj

Ingredienser

4 portioner

Deg

2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör i tärningar
2 msk kallt vatten

Fyllning

250 g tinad, fryst bladspenat
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
salt och peppar

Äggblandning

3 ägg
1 dl crème fraiche
2 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm peppar

Till servering

kallrökt lax
sallad
citronklyftor

För alla 

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: gör en pajdeg t ex https://www.ica.se/recept/glutenfri-pajdeg-728507/
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Om man vill få en helt slät spenatpaj, kan man lägga hela blandningen i matberedaren och mixa den slät innan pajskalen fylls.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

80

Kommentarer

Karin

2022-08-27

Pröva det här receptet. Jättegod även utan purjolök.

Annie

2017-04-17

Mycket god o uppskattad!

Matz

2016-06-03

Enkelt, mycket gott. Kan med fördel byggas på med det du tycker om.

Näringsvärde per portion

Energi 2543 KJ / 607 kCal
Fett 47 g
Salt 2.33 g
Kolhydrater 33 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden