Spenatpaj
Vacker och smakrik spenatpaj med en härligt krispig och god botten. Pajen har en ljuvlig fyllning av spenat, vitlök och purjolök och tillsammans med den krämiga äggblandningen blir det en härligt god paj.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002
Ingredienser
Deg
Fyllning
Äggblandning
Till servering
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: gör en pajdeg t ex https://www.ica.se/recept/glutenfri-pajdeg-728507/
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Förberedde och frös in till en kommande fest. Blev en riktig succé. Gjorde även ytterligare tillfälle på hackad bladspenat, blev inte lika bra men på bladspenat blev den en riktig hit
Susan
2024-05-05Pröva det här receptet. Jättegod även utan purjolök.
Karin
2022-08-27Mycket god o uppskattad!
Annie
2017-04-17