Spenatpaj

Betyg 3.1 av 5.
87 personer har röstat
6
Spenatpaj

Vacker och smakrik spenatpaj med en härligt krispig och god botten. Pajen har en ljuvlig fyllning av spenat, vitlök och purjolök och tillsammans med den krämiga äggblandningen blir det en härligt god paj.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Spenatpaj

Ingredienser

4 portioner

Deg

2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör i tärningar
2 msk kallt vatten

Fyllning

250 g tinad, fryst bladspenat
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
salt
peppar

Äggblandning

3 ägg
1 dl crème fraiche
2 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm peppar

Till servering

kallrökt lax
sallad
citronklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
87 personer har röstat

Kommentarer

Förberedde och frös in till en kommande fest. Blev en riktig succé. Gjorde även ytterligare tillfälle på hackad bladspenat, blev inte lika bra men på bladspenat blev den en riktig hit

Susan

2024-05-05

Pröva det här receptet. Jättegod även utan purjolök.

Karin

2022-08-27

Mycket god o uppskattad!

Annie

2017-04-17

Näringsvärde per portion

Energi2543 KJ / 607 kCal
Fett47 g
Salt2.33 g
Kolhydrater33 g
Protein13 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Surdegspizza med kallrökt lax och spenat
Betyg 3.5 av 5.
219 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paj med rödbetor, getost och lax
Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Minipajer med spenat och kumminost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spenatpaj med rökt lax
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Laxpasta med pepparrotsost
Betyg 3.8 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxpaté
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga