Spenatpaj
Vacker och smakrik spenatpaj med en härligt krispig och god botten. Pajen har en ljuvlig fyllning av spenat, vitlök och purjolök och tillsammans med den krämiga äggblandningen blir det en härligt god paj.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002
Ingredienser
4 portioner
Deg
2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör i tärningar
2 msk kallt vatten
Fyllning
250 g tinad, fryst bladspenat
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
salt
peppar
Äggblandning
3 ägg
1 dl crème fraiche
2 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm peppar
Till servering
kallrökt lax
sallad
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2543 KJ / 607 kCal
Fett47 g
Salt2.33 g
Kolhydrater33 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Förberedde och frös in till en kommande fest. Blev en riktig succé. Gjorde även ytterligare tillfälle på hackad bladspenat, blev inte lika bra men på bladspenat blev den en riktig hit
Susan
2024-05-05Pröva det här receptet. Jättegod även utan purjolök.
Karin
2022-08-27Mycket god o uppskattad!
Annie
2017-04-17