Surdegspizza med kallrökt lax och spenat
Med färsk, färdig pizzadeg är det smidigt att få vardagsmiddagen eller fredagsmyset på bordet. Till denna pizza använder vi surdegspizzadeg som vi toppar med crème fraiche i stället för tomatsås, senap, kallrökt lax, spenat och smakrik ost. En fullträff på alla sätt!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 färdig pizzadeg av surdeg (påse, à 400 g)
1 1/2 dl crème fraiche
2 msk grovkornig osötad senap
2 dl riven lagrad ost
200 g fryst, tinad bladspenat
200 g kallrökt lax
svartpeppar
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2097 KJ / 499 kCal
Fett29 g
Salt2.39 g
Kolhydrater37 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den godaste pizzan jag ätit! Halverade dock mängden av senapen så blir det perfekt. Barnen favoriträtt och isf tacos så vill de ha detta på fredagar 😊
Anne riitta
2022-05-25Bland det godaste jag ätit. Toppa med extra parmesanost o lite kaviar.
Christel
2021-12-28Tyckte inte det var supergott första gången jag provade detta receptet men nu har jag verkligen fastnat! Nu vill jag enbart äta pizza med creme fraiche lax och spenat. Prova!
Elin
2019-02-22