Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Surdegspizza med kallrökt lax och spenat

Med färsk, färdig pizzadeg är det smidigt att få vardagsmiddagen eller fredagsmyset på bordet. Till denna pizza använder vi surdegspizzadeg som vi toppar med crème fraiche i stället för tomatsås, senap, kallrökt lax, spenat och smakrik ost. En fullträff på alla sätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela pizzadegen i 4 bitar (för 4 portioner). Dra ut till rundlar, ca 15 cm i diameter. Lägg på en bakpappersklädd plåt.
  3. Blanda créme fraiche och senap. Bred ut över pizzabottnarna. Strö på osten. Krama ur och fördela spenaten över.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  5. Strimla laxen. Toppa pizzorna med laxen och mal över lite svartpeppar. Servera med citronklyftor och gärna en god sallad.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pizzabotten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i pizzadegen. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i pizzadegen. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pizzadegen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 färdig pizzadeg av surdeg (påse, à 400 g)
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 2 msk grovkornig osötad senap
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 200 g fryst, tinad bladspenat
  • 200 g kallrökt lax
  • svartpeppar
  • citronklyftor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2097 kJ / 499 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept