Surdegspizza med kallrökt lax och spenat

215
2
Surdegspizza med kallrökt lax och spenat

Med färsk, färdig pizzadeg är det smidigt att få vardagsmiddagen eller fredagsmyset på bordet. Till denna pizza använder vi surdegspizzadeg som vi toppar med crème fraiche i stället för tomatsås, senap, kallrökt lax, spenat och smakrik ost. En fullträff på alla sätt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Surdegspizza med kallrökt lax och spenat

Ingredienser

4 portioner
1
färdig pizzadeg av surdeg (påse, à 400 g)
1 1/2 dl
crème fraiche
2 msk
grovkornig osötad senap
2 dl
riven lagrad ost
200 g
fryst, tinad bladspenat
200 g
kallrökt lax
-
svartpeppar
-
citronklyftor

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pizzabotten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i pizzadegen. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i pizzadegen. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pizzadegen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

215

Kommentarer

Elin

2019-02-22

Tyckte inte det var supergott första gången jag provade detta receptet men nu har jag verkligen fastnat! Nu vill jag enbart äta pizza med creme fraiche lax och spenat. Prova!

Åke

2016-04-04

Gott

Näringsvärde per portion

Energi 2097 KJ / 499 kCal
Fett 29 g
Salt 2.39 g
Kolhydrater 37 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept