Spenatpaj med rökt lax
Spenatpaj med rökt lax är en lättlagad, matig paj med härlig pajbotten och välsmakande ingredienser som bladspenat och vitlök. Den rökta laxen, som serveras till pajen, är fantastisk god och lyfter smakerna till nya höjder! Servera pajen och laxen med sallad och citron skuren i klyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2013
Ingredienser
4 portioner
Paj
400 g fryst bladspenat
1 förp filodeg (à 270 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
4 ägg
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
1 tsk salt
1 krm peppar
Lax och sallad
125 g rädisor
1/2 påse mangoldskott (à 65 g)
200 g skivad kallrökt lax
1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2060 KJ / 492 kCal
Fett19 g
Salt4.7 g
Kolhydrater47 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer