Spenatlåda med tomater

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0Klimatsmart
Spenatlåda med tomater

Denna spenatlåda med tomater är en värmande vegetarisk rätt som smälter i din mun. Spenaten, äggen och tomaterna får en god smak av parmesanost som både blandas med äggen och strös över tomaterna vid gratinering.

Spenatlåda med tomater

Ingredienser

4 portioner
300 g färsk spenat eller djupfryst (300 g färsk motsvarar 1 paket (à 250 g) djupfryst bladspenat)
8 ägg
1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
3 tomater
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
1 förpackning minibaguetter (à 300 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1803 KJ / 430 kCal
Fett19 g
Salt3.33 g
Kolhydrater35 g
Protein28 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Potatisgnocchi med svamp, bacon och pinjenötter
Betyg 4.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med hollandaise och spenat
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Canelloni med spenat och ricotta
Betyg 4 av 5.
60 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kokt blomkål med äggfräs
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Korv med grönt mos
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad korv med fransk potatissallad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga