Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Spenatlåda med tomater

Denna spenatlåda med tomater är en värmande vegetarisk rätt som smälter i din mun. Spenaten, äggen och tomaterna får en god smak av parmesanost som både blandas med äggen och strös över tomaterna vid gratinering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj spenaten och riv den eventuellt i mindre bitar. Halvtina och grovhacka djupfryst spenat. Lägg spenaten i en smord ugnssäker form eller i 4 portionsformar (för 4port).
  2. Vispa samman äggen med vatten. Tillsätt salt och peppar samt hälften av osten. Häll smeten över spenaten. Tillaga mitt i ugnen i 225°C ca 10 minuter.
  3. Skölj och skiva tomaterna. Lägg tomaterna på lådan och strö över resterande ost. Tillaga ytterligare ca 10 minuter.
  4. Grädda minibaguetterna vid sidan om i ugnen enligt förpackningens anvisning. Servera spenatlådan med baguetterna och en grön sallad.

För alla

Fri från laktos men innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Byt ut vattnet mot samma mängd mjölk om du vill ha en rundare smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g färsk spenat eller djupfryst (300 g färsk motsvarar 1 paket (à 250 g) djupfryst bladspenat)
  • 8 ägg
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 3 tomater
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 förpackning minibaguetter (à 300 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2318 kJ / 555 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer