Spenatlåda med tomater
Denna spenatlåda med tomater är en värmande vegetarisk rätt som smälter i din mun. Spenaten, äggen och tomaterna får en god smak av parmesanost som både blandas med äggen och strös över tomaterna vid gratinering.
Ingredienser
4 portioner
300 g färsk spenat eller djupfryst (300 g färsk motsvarar 1 paket (à 250 g) djupfryst bladspenat)
8 ägg
1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
3 tomater
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
1 förpackning minibaguetter (à 300 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1803 KJ / 430 kCal
Fett19 g
Salt3.33 g
Kolhydrater35 g
Protein28 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer