Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatisgnocchi med svamp, bacon och pinjenötter

Festlig italiensk gnocchi, med knaperstekt bacon, krispiga pinjenötter och champinjoner. En lättlagad och god måltid. Du serverar gnocchin med hyvlad parmesan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga gnocchin enligt anvisningarna på påsen.
  2. Skala och hacka vitlöksklyftorna och skiva champinjonerna.
  3. Knaperstek bacon i en stekpanna. Tillsätt vitlök, champinjoner och pinjenötter. Låt det steka ett par minuter. Vänd ner gnocchi och spenat, krydda med salt och peppar.
  4. Servera med hyvlad parmesan över.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på gnocchin. Den kan innehålla både vetemjöl och ägg.
Gör glutenfri och äggfri: byt ut gnocchin mot gluten- och äggfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: hoppa antingen över ost eller riv sojabaserad ost över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 pkt färsk gnocchi (à 500 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g champinjoner
  • 1 pkt tärnat bacon (à 140 g)
  • 25 g pinjenötter (25 g motsvarar ca 1/2 dl)
  • 150 g färsk spenat
  • salt och svartpeppar
  • hyvlad parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?