Potatisgnocchi med svamp, bacon och pinjenötter

Betyg 4.4 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Potatisgnocchi med svamp, bacon och pinjenötter

Festlig italiensk gnocchi, med knaperstekt bacon, krispiga pinjenötter och champinjoner. En lättlagad och god måltid. Du serverar gnocchin med hyvlad parmesan.

Potatisgnocchi med svamp, bacon och pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
2 pkt färsk gnocchi (à 500 g)
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 pkt tärnat bacon (à 140 g)
25 g pinjenötter (25 g motsvarar ca 1/2 dl)
150 g färsk spenat
salt
svartpeppar
hyvlad parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Jag tänker varje gång att det borde vara en sås men sedan blir det perfekt utan. Så gott!

Cecilia

2025-06-27

Mycket gott & lättlagat! Stekte svampen väl eftersom jag inte gillar svampig svamp 😉

Cecilia

2022-10-18

Jättegott och snabb- och lättlagat! Tog cashewnötter istället för pinjenötter och använde inte fullt så mycket gnocchi så proportionerna blev bättre. Smaskens!

Anna

2013-07-06

Testa liknande recept

Gnocchi med bacon- och pinjeströssel
Betyg 4.4 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pastagnocchi med bacon och salvia
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Mildlöksklyftor med Spenatpesto
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rostas med krämig gnocchi
Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Pappardelle med salsiccia och spenat
Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gnocchi med tomat och mozzarella
Betyg 4.4 av 5.172 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad