Kokt blomkål med äggfräs
Kokt blomkål med äggfräs är en nyttig och lättare middag som du serverar med sprödvarma baguetter och ost. De kokta äggen, som blandas med härligt smörfräst purjolök och tomater, kryddas lätt innan uppläggning med den kokta blomkålen.
Ingredienser
4 portioner
4 - 8 bake off minibaguetter
4 ägg
1 stort blomkålshuvud (à ca 1 kg) eller små blomkålshuvuden (1 stort motsvarar 4 små, à ca 250 g)
1 1/2 msk flytande margarin
2 purjolökar
4 tomater gärna plommontomater
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm peppar
För alla
Gör glutenfri: byt ut baguetterna mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: byt ut äggen mot 150 g strimlad rökt skinka (för 4 port) om du inte tål ägg.
Gör så här
Tips
Krydda gärna äggfräset med 1-2 tsk curry (för 4 port) för annorlunda smak och servera gärna några svarta oliver till blomkålen med fräs.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1633 KJ / 390 kCal
Fett14 g
Salt2.59 g
Kolhydrater40 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer