Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kokt blomkål med äggfräs

Kokt blomkål med äggfräs är en nyttig och lättare middag som du serverar med sprödvarma baguetter och ost. De kokta äggen, som blandas med härligt smörfräst purjolök och tomater, kryddas lätt innan uppläggning med den kokta blomkålen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädda baguetterna enligt förpackningens anvisning.
  2. Hårdkoka äggen. Skala och hacka dem.
  3. Ansa blomkålen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten 8-10 minuter.
  4. Skölj, ansa och finstrimla purjolöken. Fräs den mjuk i flytande margarin.
  5. Skölj och tärna tomaterna. Vänd ner ägg- och tomathack i stekpannan och krydda med salt och peppar.
  6. Låt blomkålen rinna av. Lägg upp blomkålen på tallrikar och fördela äggfräset över.
  7. Servera genast med sprödvarma minibaguetter och ost.

För alla

Gör glutenfri: byt ut baguetterna mot glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: fräs purjon i olja eller mjölkfritt margarin. Servera med mjölkfri ost.
Gör äggfri: byt ut äggen mot 150 g strimlad rökt skinka (för 4 port) om du inte tål ägg.

Tips

Krydda gärna äggfräset med 1-2 tsk curry (för 4 port) för annorlunda smak och servera gärna några svarta oliver till blomkålen med fräs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 - 8 minibaguetter (grädda själv)
  • 4 ägg
  • 1 stort blomkålshuvud (à ca 1 kg) eller små blomkålshuvuden (1 stort motsvarar 4 små, à ca 250 g)
  • 1 1/2 msk flytande margarin
  • 2 purjolökar
  • 4 tomater gärna plommontomater
  • 1 tsk salt
  • 1 - 1 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2279 kJ / 544 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer