UNDER 30 MIN | Medel

Blomkålssallad med bönor och basilikadressing

Blomkålssallad med bönor och basilikadressing, en hälsosam och fräsch sallad som du enkelt tillagar med kokt blomkål som huvudingrediens. Tillsammans med blomkålen blandas röda bönor och rädisor i en dressing med smak av basilika och fransk senap.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och bryt blomkålen i mindre buketter. Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Spola hastigt av blomkålen och låt rinna av.
  2. Spola hastigt av bönorna och låt rinna av. Skölj och skiva rädisorna. Varva blomkål, bönor och rädisor på ett serveringsfat.
  3. Mixa basilikan med olja, vinäger, salt, peppar och gärna fransk senap. Späd dressingen med vatten och ringla den över grönsakerna.
  4. Grädda minibaguetterna enligt förpackningens anvisning. Servera salladen med minibaguetterna till.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Variera gärna salladen med svarta- eller vita bönor som också finns att köpa färdigkokta på burk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 - 1 1/2 blomkålshuvud (1 1/2 blomkålshuvud motsvarar ca 800 g)
  • 2 burkar röda bönor (à 400 g)
  • 1 knippa rädisor
  • 1 förp bake off fullkorns minibaguetter (à 300 g)
Dressing
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk fransk senap
  • 2 - 2 1/2 msk vatten

Näringsvärde
Per portion

Energi 2013 kJ / 480 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept