Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Blomkålssallad med bönor och basilikadressing

Blomkålssallad med bönor och basilikadressing, en hälsosam och fräsch sallad som du enkelt tillagar med kokt blomkål som huvudingrediens. Tillsammans med blomkålen blandas röda bönor och rädisor i en dressing med smak av basilika och fransk senap.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och bryt blomkålen i mindre buketter. Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Spola hastigt av blomkålen och låt rinna av.
  2. Spola hastigt av bönorna och låt rinna av. Skölj och skiva rädisorna. Varva blomkål, bönor och rädisor på ett serveringsfat.
  3. Mixa basilikan med olja, vinäger, salt, peppar och gärna fransk senap. Späd dressingen med vatten och ringla den över grönsakerna.
  4. Grädda minibaguetterna enligt förpackningens anvisning. Servera salladen med minibaguetterna till.

För alla

Gör glutenfri: Bjud på glutenfritt bröd.

Tips

Variera gärna salladen med svarta- eller vita bönor som också finns att köpa färdigkokta på burk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 - 1 1/2 blomkålshuvud (1 1/2 blomkålshuvud motsvarar ca 800 g)
  • 2 burkar röda bönor (à 400 g)
  • 1 knippa rädisor
  • 1 förp minibaguetter (à 300 g, grädda själv)
Dressing
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk fransk senap
  • 2 - 2 1/2 msk vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2349 kJ / 560 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer