Blomkålssallad med bönor och basilikadressing

Blomkålssallad med bönor och basilikadressing, en hälsosam och fräsch sallad som du enkelt tillagar med kokt blomkål som huvudingrediens. Tillsammans med blomkålen blandas röda bönor och rädisor i en dressing med smak av basilika och fransk senap.

Ingredienser
4 portioner
1 - 1 1/2 blomkålshuvud (1 1/2 blomkålshuvud motsvarar ca 800 g)
2 burkar röda bönor (à 400 g)
1 knippa rädisor
1 förp bake off fullkorns minibaguetter (à 300 g)
Dressing
1 kruka basilika
3 msk olja
1 msk vinäger
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk fransk senap
2 - 2 1/2 msk vatten
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
Variera gärna salladen med svarta- eller vita bönor som också finns att köpa färdigkokta på burk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2013 KJ / 480 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer