Blomkålssallad med bönor och basilikadressing
![Blomkålssallad med bönor och basilikadressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14495/cf_259/blomkalssallad_med_bonor_och_basilikadressing.jpg)
Blomkålssallad med bönor och basilikadressing, en hälsosam och fräsch sallad som du enkelt tillagar med kokt blomkål som huvudingrediens. Tillsammans med blomkålen blandas röda bönor och rädisor i en dressing med smak av basilika och fransk senap.
![Blomkålssallad med bönor och basilikadressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14495/cf_259/blomkalssallad_med_bonor_och_basilikadressing.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 - 1 1/2 blomkålshuvud (1 1/2 blomkålshuvud motsvarar ca 800 g)
2 burkar röda bönor (à 400 g)
1 knippa rädisor
1 förp bake off fullkorns minibaguetter (à 300 g)
Dressing
1 kruka basilika
3 msk olja
1 msk vinäger
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk fransk senap
2 - 2 1/2 msk vatten
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
Variera gärna salladen med svarta- eller vita bönor som också finns att köpa färdigkokta på burk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2013 KJ / 480 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer