Canelloni med spenat och ricotta

Betyg 4 av 5.
59 personer har röstat
9
Canelloni med spenat och ricotta

Canelloni är utsökta pastarullar som du gör av lasagneplattor. Detta recept är på canelloni med en fyllning av spenat och ricotta. En härlig och annorlunda pastarätt!

Canelloni med spenat och ricotta

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
8   marinerade soltorkade tomater
150 g  färsk spenat
1 msk  olivolja
250 g  ricottaost
salt och peppar
2 msk  hackad oregano eller timjan
200 g  färska lasagneplattor
1   burk pastasås med oliver à ca 400 g
1 dl  riven parmesan

Till servering

sallad

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: byt ut ricottaosten mot laktosfri cream cheese.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
59 personer har röstat

Kommentarer

Jag lagade en béchamelsås att ha över Canellonin. Då blev rätten inte så torr som med bara pastasåsen.

Katarina

2024-06-24

Gott och enkelt att göra men nästa gång gör jag mer sås. Plattorna drar åt sig mycket vätska.

Maria

2023-09-07

Blev jättegott! Hade köpt för lite färsk spenat men kompletterade med fryst som jag tinade i micron. Hade mycket riven parmesan o ICAs pastasås med basilika.

Kristina

2022-06-26

Testa liknande recept

Gratinerade pastarullar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Cannelloni med skinka och ruccola
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cannelloni med ricotta, svamp och ajvar relish
Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Cannelloni med spenat, svamp och ricotta
Betyg 3.9 av 5.
46 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Varmrökt potatissallad
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spenat- och ricottafylld cannelloni med minitomater
Betyg 3.5 av 5.
30 personer har röstat
Under 60 min att tillaga