Canelloni med spenat och ricotta
Canelloni är utsökta pastarullar som du gör av lasagneplattor. Detta recept är på canelloni med en fyllning av spenat och ricotta. En härlig och annorlunda pastarätt!
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
8 marinerade soltorkade tomater
150 g färsk spenat
1 msk olivolja
250 g ricottaost
salt och peppar
2 msk hackad oregano eller timjan
200 g färska lasagneplattor
1 burk pastasås med oliver à ca 400 g
1 dl riven parmesan
Till servering
sallad
För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: byt ut ricottaosten mot laktosfri cream cheese.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott och enkelt att göra men nästa gång gör jag mer sås. Plattorna drar åt sig mycket vätska.
Maria
2023-09-07Blev jättegott! Hade köpt för lite färsk spenat men kompletterade med fryst som jag tinade i micron. Hade mycket riven parmesan o ICAs pastasås med basilika.
Kristina
2022-06-26Jättegott och bra att man kan förbereda innan ev. gäster 👍
Marie
2022-02-13