Canelloni med spenat och ricotta

45
5
Canelloni med spenat och ricotta

Canelloni är utsökta pastarullar som du gör av lasagneplattor. Detta recept är på canelloni med en fyllning av spenat och ricotta. En härlig och annorlunda pastarätt!

Skriv ut
Canelloni med spenat och ricotta

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
8
marinerade soltorkade tomater
150 g
färsk spenat
1 msk
olivolja
250 g
ricottaost
-
salt och peppar
2 msk
hackad oregano eller timjan
200 g
färska lasagneplattor
1
burk pastasås med oliver à ca 400 g
1 dl
riven parmesanost

Till servering

sallad

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: byt ut ricottaosten mot laktosfri cream cheese.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Annika

2021-07-20

Går denna rätt att frysa?.

Redaktionen ICAse

2021-07-22

Hej Annika! Vi rekommenderar att förvara den här rätten i kylen. Den håller sig bra i kylen i 2-3 dagar. Bästa sättet att avgöra hållbarheten är att titta, lukta och smaka! Självklart går den att frysa men den är godast när den inte har varit fryst. 😊 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Madeleine

2021-03-13

Om jag ska vara nitisk så är texten i receptet inte bra - "rör i osten", "strö över osten". För en person som läser och tyder varje ord blir receptet svårt. Sen var ingen av oss speciellt förtjusta i detta tyvärr... Vi lyckades få en jättemärklig bismak på vår röra som INTE var angenäm...

Redaktionen ICAse

2021-03-18

Hej Madeleine! Tack för din kommentar. Tråkigt att ni inte gillade smaken. Jag har försökt förtydliga vilken ost som ska tillsättas var i receptet. Hoppas du hittar en pastarätt ni gillar bättre, kanske någon av dessa https://www.ica.se/recept/cannelloni/ Hälsningar Ulrika

Beata

2020-08-05

Supergott! Passade även köttätare :-)

Testa liknande recept