Canelloni med spenat och ricotta

42
3
Canelloni med spenat och ricotta

Canelloni är utsökta pastarullar som du gör av lasagneplattor. Detta recept är på canelloni med en fyllning av spenat och ricotta. En härlig och annorlunda pastarätt!

Skriv ut
Canelloni med spenat och ricotta

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
8
marinerade soltorkade tomater
150 g
färsk spenat
1 msk
olivolja
250 g
ricottaost
-
salt och peppar
2 msk
hackad oregano eller timjan
200 g
färska lasagneplattor
1
burk pastasås med oliver à ca 400 g
1 dl
riven parmesanost

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor (kan innehålla ägg).
Gör laktosfri: byt ut ricottaosten mot laktosfri cream cheese.
Gör äggfri: känsliga allergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Beata

8/5/2020

Supergott! Passade även köttätare :-)

Nathalie

2/27/2020

Blev riktigt gott när man gjorde sin egna lilla touch på de hela. La tex in vitt vin tillsammans med spenaten och löken och sen in med osten. Och stekte tomater tsm med vitlök och gjorde en egen tomatsås. Blev super gott 👍

Göran

10/10/2013

salt! jag gjorde det på philadephia, en sås från barilla och en halv burk ICA soltorkade tomater. tillsatte inget salt alls

Näringsvärde per portion

Energi 2062 KJ / 493 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept