Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Canelloni med spenat och ricotta

Canelloni är utsökta pastarullar som du gör av lasagneplattor. Detta recept är på canelloni med en fyllning av spenat och ricotta. En härlig och annorlunda pastarätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i bitar.
  3. Fräs lök, vitlök och spenat i oljan så att det mjuknar och vätskan kokat in. Ta stekpannan från värmen och rör ner tomaterna och osten. Smaksätt med kryddorna.
  4. Häll knappt hälften av pastasåsen i en ugnssäker form. Skär lasagneplattorna i ca 12 cm långa bitar. Lägg ut fyllningen som en sträng mitt på plattorna. Rulla ihop och lägg rullarna med skarven nedåt i formen.
  5. Häll resten av pastasåsen över rullarna och strö på osten.
  6. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera canellonin med sallad.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor (kan innehålla ägg).
Gör laktosfri: byt ut ricottaosten mot laktosfri cream cheese.
Gör äggfri: känsliga allergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 8 marinerade soltorkade tomater
  • 150 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 250 g ricottaost
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad oregano eller timjan
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 1 burk pastasås med oliver à ca 400 g
  • 1 dl riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2062 kJ / 493 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden