Spenatköttbullar i tomatsås med oregano

Härliga spenatköttbullar i en smakrik tomatsås kryddad med färsk oregano. Färsen tillreds med spenat, vitlök och senaps-fräs som formas till köttbullar och bryns gyllenbruna i en panna. Häll över tomatsåsen och låt det sjuda till en mustig sås. Serveras med en syrlig morotssallad och nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015

Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
2 schalottenlökar
1 kruka oregano
1/2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
tomater 1 burk (à 400 g) hela skalade tomater
1 tsk strösocker
1 tsk balsamvinäger
salt
peppar
4 portioner ris
Spenatbullar
1/2 påse bladspenat (à 400 g) fryst bladspenat
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
500 g blandfärs
1 msk olja
2 morötter
1 tsk olja
1 tsk rödvinsvinäger
Gör så här
00:02:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2741 KJ / 655 kCal
Fett28 g
Salt2.35 g
Kolhydrater64 g
Protein34 g
Kommentarer
3 stSå himla gott! Vi brukar variera köttbullarna, gott är tex att ha i en riven mozzarella. Bjuder ofta på denna rätt och alla tycker den är god!
Johanna
Lätt att laga och smakar gott.
Patrick
Väldigt gott men jag hoppade över spenaten och tog potatis istället för ris. Kombinationen spenat, tomat och lök kan vara ganska svårsmält
Åsa