Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Spenatköttbullar i tomatsås med oregano

Härliga spenatköttbullar i en smakrik tomatsås kryddad med färsk oregano. Färsen tillreds med spenat, vitlök och senaps-fräs som formas till köttbullar och bryns gyllenbruna i en panna. Häll över tomatsåsen och låt det sjuda till en mustig sås. Serveras med en syrlig morotssallad och nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spenaten till spenatbullarna.
  2. Tomatsås: Skala löken, hacka den och oreganon. Fräs löken mjuk i olivoljan i en stekpanna. Rör ner tomatpuré, hela tomater, hälften av oreganon, socker och vinäger och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Spenatbullar: Blanda ströbröd med mjölk, ägg och kryddor, låt svälla ca 2 minuter. Rör ner senap och pressa i vitlöken.
  5. Pressa ur vattnet från spenaten och blanda den med färs och ströbrödsblandningen.
  6. Forma till bullar och bryn dem i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och häll över tomatsåsen. Låt sjuda ca 5 minuter.
  7. Skala morötterna och fortsätt att hyvla med skalaren. Blanda morotsremsorna med olja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
  8. Servera spenatbullarna med resten av oreganon, morötter och ris.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Tips

Riv gärna i lite parmesan i färsen för lite lyxigare köttbullar.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatsås
  • 2 schalottenlökar
  • 1 kruka oregano
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • tomater 1 burk (à 400 g) hela skalade tomater
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 4 portioner ris
Spenatbullar
  • 1/2 påse bladspenat (à 400 g) fryst bladspenat
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g blandfärs
  • 1 msk olja
  • 2 morötter
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2741 kJ / 655 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer