Spenatköttbullar i tomatsås med oregano

14
3
Spenatköttbullar i tomatsås med oregano

Härliga spenatköttbullar i en smakrik tomatsås kryddad med färsk oregano. Färsen tillreds med spenat, vitlök och senaps-fräs som formas till köttbullar och bryns gyllenbruna i en panna. Häll över tomatsåsen och låt det sjuda till en mustig sås. Serveras med en syrlig morotssallad och nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015

Spenatköttbullar i tomatsås med oregano

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

2 schalottenlökar
1 kruka oregano
1/2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
tomater 1 burk (à 400 g) hela skalade tomater
1 tsk strösocker
1 tsk balsamvinäger
salt och peppar
4 portioner ris

Spenatbullar

1/2 påse bladspenat (à 400 g) fryst bladspenat
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
500 g blandfärs
1 msk olja
2 morötter
1 tsk olja
1 tsk rödvinsvinäger

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Riv gärna i lite parmesan i färsen för lite lyxigare köttbullar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Johanna

2017-09-23

Så himla gott! Vi brukar variera köttbullarna, gott är tex att ha i en riven mozzarella. Bjuder ofta på denna rätt och alla tycker den är god!

Patrick

2015-02-03

Lätt att laga och smakar gott.

Åsa

2015-01-25

Väldigt gott men jag hoppade över spenaten och tog potatis istället för ris. Kombinationen spenat, tomat och lök kan vara ganska svårsmält

Näringsvärde per portion

Energi 2741 KJ / 655 kCal
Fett 28 g
Salt 2.35 g
Kolhydrater 64 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden