Spenatköttbullar i tomatsås med oregano
Härliga spenatköttbullar i en smakrik tomatsås kryddad med färsk oregano. Färsen tillreds med spenat, vitlök och senaps-fräs som formas till köttbullar och bryns gyllenbruna i en panna. Häll över tomatsåsen och låt det sjuda till en mustig sås. Serveras med en syrlig morotssallad och nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
2 schalottenlökar
1 kruka oregano
1/2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
tomater 1 burk (à 400 g) hela skalade tomater
1 tsk strösocker
1 tsk balsamvinäger
salt
peppar
4 portioner ris
Spenatbullar
1/2 påse bladspenat (à 400 g) fryst bladspenat
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
500 g blandfärs
1 msk olja
2 morötter
1 tsk olja
1 tsk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2741 KJ / 655 kCal
Fett28 g
Salt2.35 g
Kolhydrater64 g
Protein34 g
Kommentarer
Så himla gott! Vi brukar variera köttbullarna, gott är tex att ha i en riven mozzarella. Bjuder ofta på denna rätt och alla tycker den är god!
Johanna
2017-09-23Lätt att laga och smakar gott.
Patrick
2015-02-03Väldigt gott men jag hoppade över spenaten och tog potatis istället för ris. Kombinationen spenat, tomat och lök kan vara ganska svårsmält
Åsa
2015-01-25