Gräddkokta köttbullar med potatis och gurka

2
1
Gräddkokta köttbullar med potatis och gurka

En klassiker som köttbullar och potatis är aldrig fel. Här låter vi köttbullarna gräddkokas i några minuter innan de får serveras med potatis, gurkstavar och gärna det klassiska tillbehöret lingonsylt. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2019

Gräddkokta köttbullar med potatis och gurka

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Köttbullar

1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
1
ägg
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
500 g
blandfärs
1/2 msk
smör

Sås

2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 msk
majsstärkelse
2 dl
mjölk
1/2 msk
japansk soja

Till servering

1
gurka

För alla

Innehåller ägg. 
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. 
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Smaksätt såsen med 1 msk lingonsylt (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Jennie

2019-09-03

Vi smakade upp såsen med lite köttbuljong och serverade den separat.

Näringsvärde per portion

Energi 2693 KJ / 642 kCal
Fett 31 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 54 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept