Gräddkokta köttbullar med potatis och gurka

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
1
Gräddkokta köttbullar med potatis och gurka

En klassiker som köttbullar och potatis är aldrig fel. Här låter vi köttbullarna gräddkokas i några minuter innan de får serveras med potatis, gurkstavar och gärna det klassiska tillbehöret lingonsylt. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2019

Gräddkokta köttbullar med potatis och gurka

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis

Köttbullar

1/2 dl  ströbröd
1 dl  mjölk
1   ägg
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar
500 g  blandfärs
1/2 msk  smör

Sås

2 1/2 dl  matlagningsgrädde
1 msk  majsstärkelse
2 dl  mjölk
1/2 msk  japansk soja

Till servering

1   gurka

För alla

Innehåller ägg. 
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. 
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Smaksätt såsen med 1 msk lingonsylt (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Vi smakade upp såsen med lite köttbuljong och serverade den separat.

Jennie

2019-09-03

Näringsvärde per portion

Energi2693 KJ / 642 kCal
Fett31 g
Salt1.3 g
Kolhydrater54 g
Protein35 g

Testa liknande recept

Gräddig grönkålspudding
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klassiska köttbullar
Betyg 4 av 5.
1068 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassisk julköttbulle
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttbullar med stuvade makaroner
Betyg 4.1 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gräddig blandfärssås med tagliatelle
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålpudding två punkt noll
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga