Gräddkokta köttbullar med potatis och gurka
En klassiker som köttbullar och potatis är aldrig fel. Här låter vi köttbullarna gräddkokas i några minuter innan de får serveras med potatis, gurkstavar och gärna det klassiska tillbehöret lingonsylt. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Köttbullar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1/2 tsk salt
2 krm peppar
500 g blandfärs
1/2 msk smör
Sås
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk majsstärkelse
2 dl mjölk
1/2 msk japansk soja
Till servering
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2693 KJ / 642 kCal
Fett31 g
Salt1.3 g
Kolhydrater54 g
Protein35 g
Kommentar
Vi smakade upp såsen med lite köttbuljong och serverade den separat.
Jennie
2019-09-03