Gräddkokta köttbullar med potatis och gurka

3
1
Gräddkokta köttbullar med potatis och gurka

En klassiker som köttbullar och potatis är aldrig fel. Här låter vi köttbullarna gräddkokas i några minuter innan de får serveras med potatis, gurkstavar och gärna det klassiska tillbehöret lingonsylt. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2019

Gräddkokta köttbullar med potatis och gurka

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Köttbullar

1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1/2 tsk salt
2 krm peppar
500 g blandfärs
1/2 msk smör

Sås

2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk majsstärkelse
2 dl mjölk
1/2 msk japansk soja

Till servering

1 gurka

För alla

Innehåller ägg. 
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. 
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Smaksätt såsen med 1 msk lingonsylt (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Jennie

2019-09-03

Vi smakade upp såsen med lite köttbuljong och serverade den separat.

Näringsvärde per portion

Energi 2693 KJ / 642 kCal
Fett 31 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 54 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden