Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttbullar med morotssås och ris

Köttbullar går oftast hem vid middagsbordet och i det här receptet får de smak av söt och krämig morotssås. Det krämiga står grädden för som du blandar ihop med morotssoppa. Köttbullarna blir riktigt saftiga och goda när de får dra till sig denna härliga sås. Servera med nykokta ärtor och ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Köttbullar: Blanda ströbröd, mjölk, salt och peppar i en bunke. Låt stå och svälla några minuter.
  2. Blanda färs och timjan med ströbrödsblandningen. Forma köttbullar av smeten.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Sås: Bryn köttbullarna runt om i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Tillsätt morotsoppa och grädde och koka ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Värm ärterna i en kastrull med kokande vatten enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera köttbullarna i såsen med ris och ärter.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.

Tips

Smaksätt gärna såsen med 1/2 tsk spiskummin och 1 pressad vitlöksklyfta (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
Köttbullar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 port ris eller annat gryn
Morotssås
  • 390 g morotssoppa
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g gröna ärter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2858 kJ / 683 kCal