Köttbullar med morotssås och ris

46
3
Köttbullar med morotssås och ris

Köttbullar går oftast hem vid middagsbordet och i det här receptet får de smak av söt och krämig morotssås. Det krämiga står grädden för som du blandar ihop med morotssoppa. Köttbullarna blir riktigt saftiga och goda när de får dra till sig denna härliga sås. Servera med nykokta ärtor och ris.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2016

Köttbullar med morotssås och ris

Ingredienser

4 portioner

Köttbullar

1/2 dl
ströbröd
1 1/2 dl
mjölk
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
ca 500 g
blandfärs
1 tsk
timjan
1 msk
smör eller margarin
4
port ris eller annat gryn

Morotssås

390 g
morotssoppa
1 dl
vispgrädde
250 g
gröna ärtor

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med 1/2 tsk spiskummin och 1 pressad vitlöksklyfta (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Maria

2016-02-11

Tyckte knappt det var ätbart med denna morotssås men så klart en smaksak!! Timjan och morot tyckte jag INTE gick ihop!!

Redaktionen

2016-02-10

Hej Carolina! Morotssoppan innehåller kokosmjölkpulver där det ingår natriumkaseinat. Det är saltet av mjölkproteinet kasein och är laktosfritt. Reglerna säger dock att mjölk dessa gånger måste skrivas i fet stil i ingrediensförteckningen. Finns mer att läsa i Svenska Celiakiförbundets Ingredienslexikon. Hälsningar Michelle

Carolina

2016-02-08

Felaktig allergiinformation, alternativt missvisande: den rekommenderade morotssoppan innehåller mjölk. Det räcker alltså inte att byta ut mjölk, matfett och grädde för att få den laktosfri.

Näringsvärde per portion

Energi 2858 KJ / 683 kCal
Fett 28.8 g
Salt 3.68 g
Kolhydrater 65.1 g
Protein 37.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept