Köttbullar med morotssås och ris
Köttbullar går oftast hem vid middagsbordet och i det här receptet får de smak av söt och krämig morotssås. Det krämiga står grädden för som du blandar ihop med morotssoppa. Köttbullarna blir riktigt saftiga och goda när de får dra till sig denna härliga sås. Servera med nykokta ärtor och ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2016
Ingredienser
4 portioner
Köttbullar
1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g blandfärs
1 tsk timjan
1 msk smör eller margarin
4 port ris eller annat gryn
Morotssås
390 g morotssoppa
1 dl vispgrädde
250 g gröna ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2858 KJ / 683 kCal
Fett28.8 g
Salt3.68 g
Kolhydrater65.1 g
Protein37.3 g
Kommentarer
Tyckte knappt det var ätbart med denna morotssås men så klart en smaksak!! Timjan och morot tyckte jag INTE gick ihop!!
Maria
2016-02-11Hej Carolina! Morotssoppan innehåller kokosmjölkpulver där det ingår natriumkaseinat. Det är saltet av mjölkproteinet kasein och är laktosfritt. Reglerna säger dock att mjölk dessa gånger måste skrivas i fet stil i ingrediensförteckningen. Finns mer att läsa i Svenska Celiakiförbundets Ingredienslexikon. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-02-10Felaktig allergiinformation, alternativt missvisande: den rekommenderade morotssoppan innehåller mjölk. Det räcker alltså inte att byta ut mjölk, matfett och grädde för att få den laktosfri.
Carolina
2016-02-08