Asiatiska köttbullar med nudelsallad

Kryddiga köttbullar med ljummen nudelsallad är ett spännande sätt att äta köttbullar på! Smaka försiktigt av med den spanska pepparen så att det inte blir för starkt för de minsta middagsgästerna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2012

Ingredienser
4 portioner
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
ca 500 g blandfärs
1/2 gul lök
2 msk finriven färsk ingefära
1 spansk peppar
4 msk japansk soja
2 krm salt
2 krm peppar
250 g risnudlar
1 röd paprika
2 morötter
65 g bladspenat
juicen av 1/2 lime
2 msk sesamfrön
1 msk olja
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Använd ströbröd och nudlar utan gluten.
Gör äggfri: Uteslut ägget.
Klimatanpassa
För att minska klimatpåverkan byter du enkelt ut blandfärsen mot kycklingfärsen och minskar påverkan med 77 %.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2156 KJ / 516 kCal
Fett16.9 g
Salt3.82 g
Kolhydrater55.4 g
Protein32.9 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott! Till och med min kräsna 5-åring åt med god aptit. Rekommenderas!!
Görel
2012-08-02