Mustiga köttbullar med vitlöksyoghurt

4
0
Mustiga köttbullar med vitlöksyoghurt

Kvällens middag bjuder på saftiga köttbullar med en mustig smak av paprika- och auberginetapenade som serveras med ugnsrostad potatis och en svalkande yoghurtsås smaksatt med vitlök.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017

Mustiga köttbullar med vitlöksyoghurt

Ingredienser

4 portioner
900 g
delikatesspotatis
1 msk
olja

Köttbullar

1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
ca 1 dl
tapenade paprika, zucchini och aubergine
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
ca 500 g
blandfärs
1 msk
smör

Vitlöksyoghurt

1
vitlöksklyfta
2 dl
matyoghurt

Sallad

150 g
sockerärtor
65 g
röd mangold
-
vinäger

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2717 KJ / 649 kCal
Fett 33 g
Salt 2 g
Kolhydrater 52 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept