Spenatgnocchi med ricotta

Betyg 4.5 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Spenatgnocchi med ricotta

Dessa gröna godingar från Italien blir oemotståndliga med brynt smör på toppen. Passar ypperligt som tillbehör, men är också goda att äta som de är med parmesan och basilika.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Spenatgnocchi med ricotta

Ingredienser

6 portioner
450 g fryst, hackad spenat
125 g ricottaost
3 dl finriven parmesan (+ extra till servering)
2 äggulor
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
25 g smör
hackad, färsk basilika

Till servering

kallskuret t ex. Tjälknöl

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Goda, men det krävdes mer mjöl och skippa det brynta smöret, det tillförde inget, gjorde dem bara söta....

    Tove

  • Jättegott men det funkade inte med 1 dl vetemjöl, tog typ 3

    Lena

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är exkl. tillbehör.
Energi921 KJ / 220 kCal
Fett14 g
Salt1.21 g
Kolhydrater9 g
Protein14 g

Testa liknande recept

  • Gnocchi med zucchini, citron och ricotta
    Betyg 4.4 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ricotta- och spenatbollar i tomatsås
    Betyg 3.9 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Varmrökt potatissallad
    Betyg 2.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Canneloni med ramslök och ricotta
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad