Spenatcurry palak paneer med tomat
Palak paneer är en indisk lakto- vegetarisk rätt som är enkel att tillaga. Paneer är en indisk färskost som i kvällens rätt får sällskap av en krämig spenatcurry och färska tomater. Servera den varma grytan med kokt ris. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 rödlök
2 msk riven ingefära
2 msk tomatpuré
1 msk curry
1/2 tsk chiliflakes
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
200 g spenat
250 g körsbärstomater
2 förp paneer ost (à 225 g)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2577 KJ / 615 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater65 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God men tycker man kan ha lite mindre ingefära än vad receptet ber om!
Anna-frida
2024-07-12God och hälsosam men inget speciellt.
Ylva
2024-04-15Gott och enkelt!
Marie louise
2022-09-17