Spenatcurry palak paneer med tomat

16
2
Spenatcurry palak paneer med tomat

Palak paneer är en indisk lakto- vegetarisk rätt som är enkel att tillaga. Paneer är en indisk färskost som i kvällens rätt får sällskap av en krämig spenatcurry och färska tomater. Servera den varma grytan med kokt ris. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2019

Spenatcurry palak paneer med tomat

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
gul lök
2 msk
riven ingefära
2 msk
tomatpuré
1 msk
curry
2
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
500 g
passerade tomater
1 1/2 dl
matlagningsgrädde
1
grönsaksbuljongtärning
200 g
spenat
1/2
förp romanticatomater (à 400 g)
2
förp paneer ost (à 225 g)
-
salt
-
peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Stek paneer i olja i en stekpanna och krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Ulrika

2021-03-20

Supergott och snabblagat. Valde dock att bara ta en dryg matsked ingefära. Den tar så lätt över.

Kemmie

2020-02-16

Gott och få ingredienser, vilket alltid är bra!

Näringsvärde per portion

Energi 2576 KJ / 608 kCal
Fett 23 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 66 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept