Panéer med curry och spenat

23
7
Panéer med curry och spenat

Kryddig och god grönsaksgryta med panéer. Grytan blir vackert gul av curryn och krämig blir den av crème fraichen. Rör ner spenaten precis före servering och toppa med rostade pumpakärnor för fin krispighet. Servera gärna grytan med ris.

Skriv ut
Panéer med curry och spenat

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
2
förp paneer ost (à 225 g)
1 dl
vetemjöl
2 msk
neutral rapsolja
1
purjolök (à ca 300 g)
1 1/2 msk
curry
1 msk
vitvinsvinäger
2 dl
vatten
2 dl
crème fraiche
1/2 tsk
salt
1 1/2 dl
pumpafrön
65 g
färsk babyspenat

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Evelina

2021-04-09

Ganska smaklös... håller med kommentaren nedan om att det blev surt med både creme fraiche och vinäger.

Jenny

2021-04-08

Blev jätte sur med både créme fraiche och vinäger, fick lägga till massor av grädde och kokosmjölk för att balansera upp det.

Lina

2021-03-20

Gott och lättlagat! Tog halloumi istället för paneeer, funkar det också.

Näringsvärde per portion

Energi 3586 KJ / 857 kCal
Fett 46 g
Salt 1.1 g
Kolhydrater 66 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept