Spenatcurry palak paneer med tomat

Palak paneer är en indisk lakto- vegetarisk rätt som är enkel att tillaga. Paneer är en indisk färskost som i kvällens rätt får sällskap av en krämig spenatcurry och färska tomater. Servera den varma grytan med kokt ris. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2022

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 rödlök
2 msk riven ingefära
2 msk tomatpuré
1 msk curry
1/2 tsk chiliflakes
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
200 g spenat
250 g körsbärstomater
2 förp paneer ost (à ca 200 g)
salt
peppar
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2577 KJ / 615 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater65 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
9 stJag tog även en matsked garam masala och bytte ut grädden till kokosgrädde. Supergott!
Elisabet
Gott. Jag dubblade mängde curry och ingefära så att det blev lite mer drag i den 😊
Karin
God men tycker man kan ha lite mindre ingefära än vad receptet ber om!
Anna-frida
God och hälsosam men inget speciellt.
Ylva
Gott och enkelt!
Marie louise
Smakar inte alls som palak paneer och tomatsmaken tar över helt. Alldeles för lite kryddor också.
Jessica
Supergott! Smidigt! Slängde i lite chiliflakes för mer hetta. Mums!
Lina
Supergott och snabblagat. Valde dock att bara ta en dryg matsked ingefära. Den tar så lätt över.
Ulrika
Gott och få ingredienser, vilket alltid är bra!
Kemmie