Kyckling med indisk smak
Denna kyckling med indisk smak är en utsökt kycklingrätt som du kan servera till ris. Den indiska smaken kommer från spiskummin och curry som tillsammans med gurkmeja ger kycklingen en vacker färg och härlig smak.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1997
Ingredienser
4 portioner
1 kyckling (à drygt 1 kg)
Kryddblandning
2 msk salt
2 msk socker
2 msk spiskummin
2 msk curry
1 msk vitlökspulver
1 tsk gurkmeja
Gör så här
För en mildare kryddning (för 4 port):
1/2 msk salt, 1 msk socker, 1 msk spiskummin, 1 msk curry, 1/2 msk vitlökspulver samt 1 tsk gurkmeja.
Tillagningssättet är detsamma.
1/2 msk salt, 1 msk socker, 1 msk spiskummin, 1 msk curry, 1/2 msk vitlökspulver samt 1 tsk gurkmeja.
Tillagningssättet är detsamma.
Tips
Kycklinghalvorna kan också penslas med grillollja. Servera då med en färdig salsa (tacosås ed) och skalklyftpotatis.
Sweet chili, eller Thai chili, är en populär kryddsås som passar bra att pensla kycklinghalvorna med; eftersom "såsen" innehåller honung får kycklingen en glaserad yta. Servera gärna med ris eller nudlar och wokgrönsaker.
Chutney kan också användas för att glasera kycklingen. Undvik dock att lägga på fruktbitar som kan finnas i chutneyn då det lätt bränns. Servera med ris och grönt.
Sweet chili, eller Thai chili, är en populär kryddsås som passar bra att pensla kycklinghalvorna med; eftersom "såsen" innehåller honung får kycklingen en glaserad yta. Servera gärna med ris eller nudlar och wokgrönsaker.
Chutney kan också användas för att glasera kycklingen. Undvik dock att lägga på fruktbitar som kan finnas i chutneyn då det lätt bränns. Servera med ris och grönt.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gott men inte speciellt starkt trots att jag tillsatte 1 tsk chilipulver och lät kycklingen stå kryddad i kylen i 5 timmar.
Per
2024-04-28