Kyckling med indisk smak
Denna kyckling med indisk smak är en utsökt kycklingrätt som du kan servera till ris. Den indiska smaken kommer från spiskummin och curry som tillsammans med gurkmeja ger kycklingen en vacker färg och härlig smak.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1997
Ingredienser
4 portioner
1 kyckling (à drygt 1 kg)
Kryddblandning
2 msk salt
2 msk socker
2 msk spiskummin
2 msk curry
1 msk vitlökspulver
1 tsk gurkmeja
Gör så här
För en mildare kryddning (för 4 port):
1/2 msk salt, 1 msk socker, 1 msk spiskummin, 1 msk curry, 1/2 msk vitlökspulver samt 1 tsk gurkmeja.
Tillagningssättet är detsamma.
1/2 msk salt, 1 msk socker, 1 msk spiskummin, 1 msk curry, 1/2 msk vitlökspulver samt 1 tsk gurkmeja.
Tillagningssättet är detsamma.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gott men inte speciellt starkt trots att jag tillsatte 1 tsk chilipulver och lät kycklingen stå kryddad i kylen i 5 timmar.
Per
2024-04-28