Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kyckling med indisk smak

Denna kyckling med indisk smak är en utsökt kycklingrätt som du kan servera till ris. Den indiska smaken kommer från spiskummin och curry som tillsammans med gurkmeja ger kycklingen en vacker färg och härlig smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

 1. Sätt ugnen på 175°C.
 2. Dela kycklingen i två halvor.
 3. Kryddblandning: Blanda ingredienserna till kryddblandningen.
 4. Gnid in kycklinghalvorna med kryddblandningen. Lägg dem på en ugnssäker plåt eller i en form. (Vill du att kycklingen ska få extra mycket smak kan du låta halvorna ligga i kylen 2-5 timmar och ta smak.)
 5. Sätt in halvorna i ugnen och låt dem steka i 45 minuter. Ta ut och skär ett snitt mot lårbenet för att kontrollera att köttsaften är genomskinlig, vilket talar om att kycklingen är genomstekt. Om du inte vill att kycklingen ska få den kryddtorra ytan så kan du mot slutet ösa den med stekskyn som bildats. Dela halvorna i bitar.
 6. Servera gärna med riven gurka som blandas med matlagningsyoghurt och en aning spiskummin. Ris passar bra till, basmatiris är ett indiskt ris som med fördel kan väljas.

För en mildare kryddning (för 4 port):
1/2 msk salt, 1 msk socker, 1 msk spiskummin, 1 msk curry, 1/2 msk vitlökspulver samt 1 tsk gurkmeja.
Tillagningssättet är detsamma.

Tips

Kycklinghalvorna kan också penslas med grillollja. Servera då med en färdig salsa (tacosås ed) och skalklyftpotatis.
Sweet chili, eller Thai chili, är en populär kryddsås som passar bra att pensla kycklinghalvorna med; eftersom "såsen" innehåller honung får kycklingen en glaserad yta. Servera gärna med ris eller nudlar och wokgrönsaker.
Chutney kan också användas för att glasera kycklingen. Undvik dock att lägga på fruktbitar som kan finnas i chutneyn då det lätt bränns. Servera med ris och grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
 • 1 kyckling (à drygt 1 kg)
Kryddblandning
 • 2 msk salt
 • 2 msk socker
 • 2 msk spiskummin
 • 2 msk curry
 • 1 msk vitlökspulver
 • 1 tsk gurkmeja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer