Spenatcurry med kikärtor

18
2 Klimatsmart
Spenatcurry med kikärtor

Låt denna goda spenatcurry stå på kvällens meny! Här äts den med kokta kikärtor, och en massa andra härliga ingredienser så som kokosmjölk, färsk spenat, spiskummin och plommontomat. Smaklig curry önskar vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2022

Spenatcurry med kikärtor

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
4 port matvete
1 msk rapsolja
1/2 dl solroskärnor eller pumpakärnor
1 vitlöksklyfta
2 tsk curry
1 tsk spiskummin
1 tsk sambal oelek
2 msk tomatpuré eller chilisås
400 ml kokosmjölk
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl vatten
200 g färsk spenat
salt
peppar
1/2 citron
1/2 förp plommontomater (à 500 g)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt matvete mot ris eller annat glutenfritt gryn.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Henrik

2021-03-18

Gott med lite extra Harisa-pasta

Martin

2020-03-17

Kan rekommendera att byta ut 1 av 2 msk tomatpuré mot Srirachasås så får det lite mer sting och smak. I övrigt gott recept.

Näringsvärde per portion

Energi 2125 KJ / 511 kCal
Fett 28 g
Salt 4 g
Kolhydrater 43 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden