Rostad blomkålssallad med koriander- och gurksås

4
2 Klimatsmart
Rostad blomkålssallad med koriander- och gurksås

En fräsch och matig sallad mitt i veckan gör susen för kropp och smaklökar. Här rostas blomkål, spetspaprika och salladslök i ugnen. Det får sedan blandas ihop med vitlök, solroskärnor och sojabönor som får rostas med en stund till. Till detta smarriga serveras kamutvete och en härlig röra på gurka, gräddfil, lime och koriander.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021

Rostad blomkålssallad med koriander- och gurksås

Ingredienser

4 portioner
2
röda spetspaprikor
1/2
förp salladslök (à 125 g)
2
förp blomkålsbuketter (à 160 g)
1 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
1
vitlöksklyfta
2 msk
solroskärnor
250 g
sojabönor
4
port kamutvete
1
förp koriander (à 20 g)
1
gurka
1 1/2 dl
gräddfil
1
lime

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri:  byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Sara

2021-06-16

Superfräscht och gott!

Jonna

2021-06-15

Super gott och enkelt! Vi tog couscous istället för vetet. Kommer att lagas igen!

Näringsvärde per portion

Energi 1739 KJ / 417 kCal
Fett 14 g
Salt 2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept