Rostad blomkålssallad med koriander- och gurksås
En fräsch och matig sallad mitt i veckan gör susen för kropp och smaklökar. Här rostas blomkål, spetspaprika och salladslök i ugnen. Det blandas sedan ihop med vitlök, solroskärnor och sojabönor som får rostas med en stund till. Till detta smarriga serveras matvete och en härlig röra på gurka, gräddfil, lime och koriander.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2023
Ingredienser
4 portioner
2 röda spetspaprikor
1/2 förp salladslök (à 125 g)
2 förp färska blomkålsbuketter (à 160 g)
1 msk olivolja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 msk solroskärnor
250 g sojabönor
4 port matvete eller kamutvete
1 förp koriander (à 20 g)
1 gurka
1 1/2 dl gräddfil
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1739 KJ / 417 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakar okej, men finns betydligt roligare saker att göra med råvarorna.
Sara
2024-05-02Fräscht, gott och lättlagat. Bytte ut matveten mot glutenfri bulgur då sambon är glutenintolerant.
Jeanette
2023-08-27Totalt haveri, smaklöst och trist, med så många sojabönor…..
Göran
2022-05-30