En fräsch och matig sallad mitt i veckan gör susen för kropp och smaklökar. Här rostas blomkål, spetspaprika och salladslök i ugnen. Det blandas sedan ihop med vitlök, solroskärnor och sojabönor som får rostas med en stund till. Till detta smarriga serveras kamutvete och en härlig röra på gurka, gräddfil, lime och koriander.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2022
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt kammutvete mot ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Totalt haveri, smaklöst och trist, med så många sojabönor…..
Göran
2022-05-30Superfräscht och gott!
Sara
2021-06-16Super gott och enkelt! Vi tog couscous istället för vetet. Kommer att lagas igen!
Jonna
2021-06-15