Spenat & ostbiff med ugnsgott | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Spenat & ostbiff med ugnsgott

En blandning av salt potatis och söt persika ger en härlig och lite oväntad smaktwist på denna rätt. Och när du tröttnat kan ju ugnsgott lätt bytas ut till vad som helst. Varför inte till säsongens rotfrukter blandat med plommon?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga biffarna i ugnen enligt anvisning på paketet.
  2. Tvätta potatisarna och skiva i klyftor. Låt de sedan koka i ca 7 minuter och häll de sedan i långpanna, skiva även persikan och grilla tillsammans med potatisklyftorna i ugnen och salta och peppra. Stek potatisen i ugnen på 275°C med grill på i ca 15 minuter. Skaka om långpannan efter halva tiden.
  3. Skiva tomaterna och toppa med lite oliver.
  4. Till servering: servera tillsammans med grillade persikor.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Hälsans kök.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 paket biffar (spenat och ost, tex Hälsans Kök Spenat- och ostbiffar)
  • 4 potatisar
  • 2 msk hackad timjan
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och grovmalen svartpeppar
  • cocktailtomater
  • 1 burk svarta oliver
Till servering
  • grillad persika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2201 kJ / 526 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept