Grillad salma provencale
Den här grillade laxen är lätt att göra och väldigt god i sin enkelhet. I receptet serveras den med potatis, men är du ute efter en grönare måltid går det lika bra att använda blomkål.
Ingredienser
4 portioner
600 g Salma lax (eller annan laxfilé)
900 g potatis
1 gul lök
8 vitlöksklyftor
1/2 ask cocktailtomater
1 knippe persilja
4 msk olivolja
2 msk crema di balsamico
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2734 KJ / 654 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater47 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Det tar längre tid förmpotatisen att bli klar
Arvid
2024-05-21Tack Arvid för din kommentar, vi har nu justerat i texten att tillaga tills potatisen är mjuk. Hoppas du gillade rätten när potatisen tillslut blev klar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-05-24