Grillad salma provencale

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Grillad salma provencale

Den här grillade laxen är lätt att göra och väldigt god i sin enkelhet. I receptet serveras den med potatis, men är du ute efter en grönare måltid går det lika bra att använda blomkål.

Grillad salma provencale

Ingredienser

4 portioner
600 g Salma lax (eller annan laxfilé)
900 g potatis
1 gul lök
8 vitlöksklyftor
1/2 ask cocktailtomater
1 knippe persilja
4 msk olivolja
2 msk crema di balsamico
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Det tar längre tid förmpotatisen att bli klar

Arvid

2024-05-21

Tack Arvid för din kommentar, vi har nu justerat i texten att tillaga tills potatisen är mjuk. Hoppas du gillade rätten när potatisen tillslut blev klar. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-05-24

Näringsvärde per portion

Energi2734 KJ / 654 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater47 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 15 min att tillaga
Spenat & ostbiff med ugnsgott
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med lufttorkad skinka och chèvre
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostgrillad kyckling med rödbets- och valnötssallad
Betyg 3.5 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fikoncarpaccio med pinjenötter och ostcrisp
Betyg 3.1 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad rödkål med granatäpple, ädelost och hasselnötter
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga