Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad salma provencale

Den här grillade laxen är lätt att göra och väldigt god i sin enkelhet. I receptet serveras den med potatis, men är du ute efter en grönare måltid går det lika bra att använda blomkål.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Borsta potatisen, skala och klyfta löken. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form. Rosta i ugnen i 20 minuter.
  3. Tillsätt vitlöken efter fem minuter. Dela tomaterna och lägg dem ovanpå grönsakerna de sista fem minuterna.
  4. Skär laxen i 4 bitar (för 4 port). Vänd den i olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
  5. Grilla laxen i grillpanna i 30 sekunder på varje sida. Den bör ha en rå kärna inuti för bästa smak.
  6. Lägg upp grönsaker och lax på tallrikar, strö grovhackad persilja över. Rippla över lite olivolja och crema di balsamico.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Recept från Salmalax.se

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g Salma lax (eller annan laxfilé)
  • 8 små potatisar
  • 1 gul lök
  • 8 vitlöksklyftor
  • 1/2 ask cocktailtomater
  • 1 knippe persilja
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk crema di balsamico
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2445 kJ / 585 kCal