Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Falafel med pasta, rostad paprika och mandel

Vegetariskt och smakrikt! En god och lättlagad rätt är denna falafel med pasta som får smak av rostad paprika, mandel och tomat. Serveras med söta och goda Ebba ärtor. Så gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Röra: Smörj in delad paprika i olja och grilla i ugn 225 grader i ca 15 min, tills paprikan börjar bli svart.
  2. Skala paprikan och mixa med tomat, mandel och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Pasta: Koka pastan enligt anvisning och blanda ner paprika- och mandelröran i den varma pastan, strö över persiljan.
  4. Till servering: Stek falafeln och servera med varma gröna ärtor.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria falafel och glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild från Findus.

Ingredienser

Portioner: 4
Paprika- och mandelröra
  • 4 röda paprikor
  • 400 g konserverade cocktailtomater på burk
  • 200 g mandel
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar
Pasta
  • 800 g bandspaghetti
  • 1/2 dl fryst persilja
Till servering
  • 20 st falafel (à 300 g t.ex. Findus Libanesisk falafel)
  • 1 dl frysta ärter (Ebba ärter)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 5734 kJ / 1369 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept