Fiskgratäng med soltorkade tomater och mos
Den här fiskgratängen blir något alldeles extra med de soltorkade tomaterna. De passar överraskande bra ihop! Gratängen blir krämig av en crème fraiche-sås, som du serverar tillsammans med ett fluffigt mos, gurka och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
salt
peppar
Fisk
600 g färsk sejfilé
1/2 burk strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
1/2 förp gräslök (à 20 g)
2 dl crème fraiche
1/2 förp kruksallad
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2708 KJ / 648 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och enkelt.
Christina
2022-01-22En av de godaste fiskgratänger jag ätit! Enkel att göra och bra bjudmat!
Inga-lill
2021-05-25Var gott åt det i går
Frida
2021-05-05