Fiskgratäng med soltorkade tomater och mos

Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
5
Fiskgratäng med soltorkade tomater och mos

Den här fiskgratängen blir något alldeles extra med de soltorkade tomaterna. De passar överraskande bra ihop! Gratängen blir krämig av en crème fraiche-sås, som du serverar tillsammans med ett fluffigt mos, gurka och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021

Fiskgratäng med soltorkade tomater och mos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
salt
peppar

Fisk

600 g färsk sejfilé
1/2 burk strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
1/2 förp gräslök (à 20 g)
2 dl crème fraiche
1/2 förp kruksallad
1 gurka

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Gott och enkelt.

Christina

2022-01-22

En av de godaste fiskgratänger jag ätit! Enkel att göra och bra bjudmat!

Inga-lill

2021-05-25

Var gott åt det i går

Frida

2021-05-05

Näringsvärde per portion

Energi2708 KJ / 648 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sej med chipotleglaze
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sejgratäng
Betyg 2.7 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt sej med remouladsås
Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad fisk med potatismos
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt sej med dillsås och ärtor
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsk sej med potatis- och pepparrotsmos
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga