Fiskgratäng med soltorkade tomater och mos

10
3 Klimatsmart
Fiskgratäng med soltorkade tomater och mos

Den här fiskgratängen blir något alldeles extra med de soltorkade tomaterna. De passar överraskande bra ihop! Gratängen blir krämig av en crème fraiche-sås, som du serverar tillsammans med ett fluffigt mos, gurka och sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021

Fiskgratäng med soltorkade tomater och mos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
mjölig potatis
2 1/2 dl
mjölk
-
salt
-
peppar

Fisk

600 g
färsk sejfilé
1/2
burk strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
1/2
förp gräslök (à 20 g)
2 dl
crème fraiche
1/2
förp kruksallad
1
gurka

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Frida

2021-05-05

Var gott åt det i går

Sara

2021-05-04

Bra vardagsrätt. Nästa gång dubblar jag såsmängden!

Paulina

2021-05-04

Väldigt god fisk! En ny favorit!

Näringsvärde per portion

Energi 2708 KJ / 648 kCal
Fett 32 g
Salt 2 g
Kolhydrater 49 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept