Pasta med spenat- och valnötssås
Pasta med spenat- och valnötssås är en strålande pastarätt som tillagas snabbt och enkelt. Spenatsåsen får krämighet av crème fraichen och färgsätts av de hackade tomaterna. För lite tuggmotstånd toppar du pastan och såsen med lite valnötter.
Ingredienser
4 portioner
280 g pasta t ex spagetti
1 paket djupfryst hackad spenat (à 375 g)
2 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 - 1 1/2 pressade vitlöksklyftor
4 tomater
1/2 dl hackade valnötter (1/2 dl motsvarar ca 35 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2141 KJ / 512 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater57 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Testade att ha i ett paket fetaost som Camilla föreslog och det blev supergott! Jag ökade också mängden nötter för och lät de tillagas tillsammans med tomaterna. Enkelt och gott! :)
Martin
2019-11-27Jag håller med Eva-Maria; helt okej maträtt men det skulle nog vara gott med något mer till. Fetaost kanske...?
Camilla
2007-05-01Det smakade inte illa men var tämligen menlöst.
Eva-maria
2006-02-04