Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med spenat- och valnötssås

Pasta med spenat- och valnötssås är en strålande pastarätt som tillagas snabbt och enkelt. Spenatsåsen får krämighet av crème fraichen och färgsätts av de hackade tomaterna. För lite tuggmotstånd toppar du pastan och såsen med lite valnötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Tina spenaten enligt förpackningens anvisning.
  3. Blanda spenaten med lätt crème fraichen och lått puttra ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och gärna vitlöksklyftor. Skölj och tärna tomaterna. Blanda ner tomaterna i kastrullen. Låt pastan rinna av.
  4. Servera med spenatsåsen överströdd med valnötterna samt bröd.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

1-2 tsk socker (för 4 port) i spenatsåsen ger den en mer fyllig smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex spagetti
  • 1 paket djupfryst hackad spenat (à 375 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 - 1 1/2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 1/2 dl hackade valnötter (1/2 dl motsvarar ca 35 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2220 kJ / 531 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer