Rumpstek med ädelostsmör, selleri- och päronsallad
![Rumpstek med ädelostsmör, selleri- och päronsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92608/cf_259/rumpstek_med_adelostsmor__selleri-_och_paronsallad.jpg)
Saftig rumpstek med lättfixat ädelostsmör och varm sallad gjord på rotselleri och päron. Servera gärna med rostad potatis och strö till sist nyrostade, hackade valnötter över tallriken.
![Rumpstek med ädelostsmör, selleri- och päronsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92608/cf_259/rumpstek_med_adelostsmor__selleri-_och_paronsallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Ädelostsmör
140 g rumstempererad ädelost
50 g rumstempererat smör
svartpeppar
1 dl valnötter
Selleri- och päronsallad
1 liten rotselleri
2 små päron (Conference)
2 msk olja
Rumpstek
4 skivor rumpstek
2 msk smör
salt
Till servering
1 kruka sallad
potatis
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Byt ut ädelost mot laktosfritt alternativ, ex laktosfri färskost. Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut ädelost mot mjölkproteinfritt alternativ, ex mjölkproteinfri färskost. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3164 KJ / 756 kCal
Fett45.6 g
Salt1.8 g
Kolhydrater36.3 g
Protein47.1 g
Kommentarer