Spenat- och rödbetspaj med fetaost
Kombon spenat, rödbeta och fetaost är en riktig vinnare. Gröna linser ger ett gott tugg och gör den gröna rödbetspajen extra matig. Blanda fyllningen direkt med stanningen, bred ut i färdigköpt pajdeg och toppa med salt fetaost – det går på ett kick!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016
Ingredienser
4 portioner
1 rulle färdig pajdeg (à 250 g)
1 liten rödlök
500 g förkokta rödbetor
1 förp kokta gröna linser (à 280 g)
200 g bladspenat
2 ägg
2 dl mjölk (3%)
1/2 tsk torkad rosmarin
150 g fetaost
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1820 KJ / 435 kCal
Fett23 g
Salt2.4 g
Kolhydrater33 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tveksamt om jag gör om den här maträtten, isåfall minska ned mängden linser till hälften och mer fetaost samt mer kryddor. Detta var smaklöst och luktade som broccoli, för min del en tråkig och torr rätt dessvärre.
Malin
2024-10-24Gott men lite mer kryddor vore fint
Ann-charlotte
2023-10-23Den godaste paj jag ätit! Bytte dock ut ägg och mjölk mot 5 dl creme fraiche och lade även till vitlökspulver och en skvätt grönsaksfond 👌
Cecilia
2021-09-28