Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Spenat- och rödbetspaj med fetaost

Kombon spenat, rödbeta och fetaost är en riktig vinnare. Gröna linser ger ett gott tugg och gör den gröna rödbetspajen extra matig. Blanda fyllningen direkt med stanningen, bred ut i färdigköpt pajdeg och toppa med salt fetaost – det går på ett kick!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Förgrädda pajskalet enligt anvisning på förpackingen.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skala, dela och finhacka löken. Skär rödbetorna i små bitar. Häll av och skölj linserna.
  4. Fräs löken i olja i en stekpanna tills den mjuknar.  Tillsätt spenaten och låt fräsa ytterligare några minuter.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk och rosmarin i en bunke. Rör ner spenatfräs, linser, salt och peppar.
  6. Fyll pajskalet med rödbetsbitarna. Häll på fyllningen. Smula över fetaosten.
  7. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills pajen har stannat och osten fått fin färg. Låt svalna något före servering. Bjud gärna pajen med en fräsch grönsallad.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i pajdegen. Välj laktosfri mjölk och fetaost.
Gör mjölksproteinfri: kontrollera innehållet i pajdegen. Välj ris-, havre- eller sojabaserat mjölkalternativ och byt ut fetaost mot tofu.
Innehåller ägg.

Tips

Byt ut pajdegen mot filodeg för en riktigt frasig paj! Använd 8 ark filodeg. Klä en pajform med ett ark, låt 1/3 av arket hänga utanför kanten. Fortsätt med resten av filodegen, pensla med olivolja mellan vart tredje ark. Bred ut fyllningen och vik upp kanterna över fyllningen. Pensla toppen med olivolja och strö över 1/2 tsk flingsalt (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rulle färdig pajdeg (à 250 g)
  • 1 liten rödlök
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 1 förp kokta gröna linser (à 280 g)
  • 200 g bladspenat
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 1/2 tsk torkad rosmarin
  • 150 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1820 kJ / 435 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept