Spenat- och rödbetspaj med fetaost

179
10
Spenat- och rödbetspaj med fetaost

Kombon spenat, rödbeta och fetaost är en riktig vinnare. Gröna linser ger ett gott tugg och gör den gröna rödbetspajen extra matig. Blanda fyllningen direkt med stanningen, bred ut i färdigköpt pajdeg och toppa med salt fetaost – det går på ett kick!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Spenat- och rödbetspaj med fetaost

Ingredienser

4 portioner
1 rulle färdig pajdeg (à 250 g)
1 liten rödlök
500 g förkokta rödbetor
1 förp kokta gröna linser (à 280 g)
200 g bladspenat
2 ägg
2 dl mjölk (3%)
1/2 tsk torkad rosmarin
150 g fetaost
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i pajdegen. Välj laktosfri mjölk och fetaost.
Gör mjölksproteinfri: kontrollera innehållet i pajdegen. Välj ris-, havre- eller sojabaserat mjölkalternativ och byt ut fetaost mot tofu.
Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Byt ut pajdegen mot filodeg för en riktigt frasig paj! Använd 8 ark filodeg. Klä en pajform med ett ark, låt 1/3 av arket hänga utanför kanten. Fortsätt med resten av filodegen, pensla med olivolja mellan vart tredje ark. Bred ut fyllningen och vik upp kanterna över fyllningen. Pensla toppen med olivolja och strö över 1/2 tsk flingsalt (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

179

Kommentarer

Cecilia

2021-09-28

Den godaste paj jag ätit! Bytte dock ut ägg och mjölk mot 5 dl creme fraiche och lade även till vitlökspulver och en skvätt grönsaksfond 👌

Daniel

2021-09-27

Brunt

Sofia

2021-03-24

Inte så mycket smaker i den, så ha med fördel mer kryddor i den. Plus: gör egen deg, mycket godare!

Näringsvärde per portion

Energi 1820 KJ / 435 kCal
Fett 23 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 33 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden