Spenat- och rödbetspaj med fetaost

Kombon spenat, rödbeta och fetaost är en riktig vinnare. Gröna linser ger ett gott tugg och gör den gröna rödbetspajen extra matig. Blanda fyllningen direkt med stanningen, bred ut i färdigköpt pajdeg och toppa med salt fetaost – det går på ett kick!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1820 KJ / 435 kCal
Fett23 g
Salt2.4 g
Kolhydrater33 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
10 stTveksamt om jag gör om den här maträtten, isåfall minska ned mängden linser till hälften och mer fetaost samt mer kryddor. Detta var smaklöst och luktade som broccoli, för min del en tråkig och torr rätt dessvärre.
Malin
Gott men lite mer kryddor vore fint
Ann-charlotte
Den godaste paj jag ätit! Bytte dock ut ägg och mjölk mot 5 dl creme fraiche och lade även till vitlökspulver och en skvätt grönsaksfond 👌
Cecilia
Brunt
Daniel
Inte så mycket smaker i den, så ha med fördel mer kryddor i den. Plus: gör egen deg, mycket godare!
Sofia
Bytte ut linserna mot en förpackning kokta svarta bönor och det blev hur gott som helst!
Sabina
Sänkte till 200 grader som föreslagits. En mycket god paj! Min blev inte alls torr. Gjorde dock egen pajdeg.
Emmy
Minskade på linserna och gjorde egen pajdeg. God paj som kommer att göras fler gånger!
Beatrice
Pajen blev väldigt torr, nästa gång ska jag minska på linserna.
Angelica
Så himla god!!
Sofia