Spenat- och paprikagryta med halloumi
En värmande gryta passar perfekt när hösten slår till! Denna krämiga gryta svänger du snabbt ihop med massor av grönsaker och sting från ingefära. Späd med grädde och krydda med garam masala. Servera sedan med ris och toppa med den salta halloumin. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/2 purjolök à 100 g eller salladslök (1/2 purjolök motsvarar 1/2 påse salladslök (à 125 g))
2 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
1/2 tsk sambal oelek
1 dl vatten
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 1/2 dl vispgrädde
1 påse färsk spenat (à 200 g)
2 förp halloumi (à 200 g)
salt
Gör så här
00:02:00
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3237 KJ / 773 kCal
Fett58 g
Salt5 g
Kolhydrater34 g
Protein29 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Har gjort den 3 ggr på 3 veckor, lika god varje gång.
Krister
2025-07-30Jattegod! 😋
Noha
2025-07-17Väldigt enkel och god. Blev 5 portioner. Hade en stekpanna, stekte halloumi och la undan så länge, och en kastrull till riset. Lite disk👍🏼
Ida
2025-06-10