Spenat- och ostpaj med tomatsallad
Paj, mitt i veckan? Jajamen! Här är den fylld med spenat och ost. I spenatblandningen så hittar du även lök och solroskärnor, och givetvis hälls lite äggstanning på för att pajen ska sätta sig i ugnen. Ät med en sallad smaksatt med rödvinsvinäger och färsk basilika. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021
Ingredienser
4 portioner
1 msk smör eller margarin
250 g färsk pajdeg (gärna fullkorn)
1 gul lök
1 tsk olja
200 g färsk spenat
1 vitlöksklyfta
1 dl solrosfrön
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
6 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
500 g cottage cheese
150 g riven ost
Sallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 rödlök
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
20 g färsk basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3586 KJ / 859 kCal
Fett57 g
Salt3.3 g
Kolhydrater36 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god smak och textur men den stannade inte. Rinnig. Ändra receptet ICA!
Britta
2022-12-09Den är tyvärr alldeles för vattnig..
Sandra
2022-02-16Ändrade så här och det blev jättegott: • Tinade spenaten och lät den rinna av. • Ökade till 2 vitlöksklyftor. • Minskade till 250 g Keso som fick rinna av. • Bytte persilja mot 1 msk timjan. • Ökade till 250 g riven ost. Tryckte ned den i äggstanningen. • Ökade till 45 min i ugnen. Peter
Peter
2022-02-02